Anasayfa > Blog > Remote Play Nedir?

Remote Play Nedir?

Oyunseverlerin yeni gözde teknolojilerinden bir diğeri olan Remote Play nedir? Buyurun sorunun cevabını birlikte öğrenelim.

Remote Play, karşılığı ‘Uzaktan Oynamak’ olan bir teknolojidir. Remote Play sayesinde oyunun ses ve görüntü akışı akıllı telefon ya da tabletlere aktarılır ve basitçe kontrol edilmesine olanak sağlanır. Bu sayede akıllı cihazlarımızla gelişmiş oyunlar oynayabiliriz. Başlangıçta oyun konsolları ve özellikle PlayStation tarafından oyunculara sunulan bu teknoloji bugün bilgisayar oyuncularının da vakit geçirmesine olanak sağlamaktadır.

Steam Cloud Nedir?

Burada teknolojinin iki bağlamda aktif olduğunu da belirtmekte fayda var. Aracı bir cihazın gücünden faydalanmak ya da internet bağlantısı sayesinde oyun oynamak şeklinde açıklayabiliriz. Teknolojinin gündeme geldiği dönemde aracı bir teknolojiyle oyun oynanması daha sık denk gelinen bir durumdu. Çünkü internet bağlantı hızı yüksek olmadığı koşullarda diğer yol deneyimde bir dezavantaj oluşturmakta.

Oyun konsolları aracı cihaz olarak rol oynadığında akıllı cihazlarımızla ‘uzaktan oynama’ yapmamız mümkün oluyor. Zira bu teknoloji bilgisayarlarda internet bağlantısı sayesinde de Steam gibi platformların desteğiyle birlikte sunulmaya başlandı. Peki, buna yönelik Nvidia, Google ve Microsoft gibi şirketler tarafından geliştirilen internet bağlantısı ile oyunculuğu kolaylaştıran girişimler ne yapmakta?

Veri Akışına Dayalı Remote Play Nedir?

Bu noktada şirketler bize uzaktan bağlantılı bir şekilde bilgisayar kiralıyorlar desek pek de hatalı yorumlamış olmayız. Bizim için çalışan yüksek güçteki bilgisayardan anlık gelen görüntülerin üzerine oyun oynarız. Yani aslında video akışı olduğunu söyleyebiliriz. Şimdilik HD ve Ultra HD şekilde sağlanabilen bu hizmet oyuncuların güvenini kazanmış durumdadır. Nvidia Geforce Now ve Google Stadia’yı bu hizmeti veren markalar olarak sayabiliriz.

Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımızın sorusuna yanıt aradık. Umarız işinize yaramıştır. İyi oyunlar, keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir