Anasayfa > Oyun Haberleri > Riot Games ve Bungie, Hile Yapımcısına Dava Açıyor

Riot Games ve Bungie, Hile Yapımcısına Dava Açıyor

Riot Games ve Bungie, VALORANT ve Destiny 2 için hile yazılımları üreten GatorCheats’i yargı karşısına çıkartıyor.

Hile yazılımları oyuncuların zevkini mahvettiği gibi oyun yapımcılarına da büyük miktarda paralar kaybettiriyor. Büyük oyun geliştiricileri, sektörü her açıdan geriye çeken hile üreticilerinin peşini bunun için bırakmıyor. Daha önce Ubisoft’un R6 için hile üreten MizuSoft’a açtığı davaya ve yine Destiny 2’nin geliştiricilerinin başka bir hile üreticisine karşı aldığı zafere şahitlik etmiştik.

VALORANT’ın VAC’ı: Vanguard Nedir?

Şimdi de Riot Games ve Bungie ortaklaşarak VALORANT ve Destiny 2 için hileler üreten firma GatorCheats’e dava açıyor. Böylesine iki büyük geliştiricinin birlikte hareket ederek aynı hile üreticisini dava etmesi hiç alışıldık bir durum değil.

VALORANT Gizemli Bir Paylaşım

Riot Games ve Bungie GatorCheats’e Dava Açtı

Davacı oyun geliştiricilerinin açıklamasından bazı önemli kısımlar aşağıdaki şekilde. Buraya tıklayarak resmî dava dosyasını inceleyebilirsiniz.

“Oyuncunun deneyiminin çok önemli bir kısmını oyunların adil olması ve rekabetçi bütünlüğü oluşturuyor, bu sebeple davacılar bütün oyuncuların eşit şartlarda mücadele etmesi ve adil bir şekilde ilerlemesi için devasa miktarda zaman ve para harcıyor.” 

“Oyuncular başkalarının hile yaptığını veya adil olmayan bir avantaja sahip olduğunu anlarsa oyunlardan bıkıp oynamayı bırakıyorlar. Bu da işin sonunda oyunların topluluğunu dağıtıyor/tahrip ediyor ve davacıların oyunları sürdürmek, geliştirmek ve büyütmek için gelir üretme potansiyeline büyük oranda zarar veriyor.”

Riot Games, dava dışında Polygon’a yaptığı açıklamada da hile kullananlara karşı sert bir tutumu olduğunu belirtti.

“Hileler oyunların rekabetçi bütünlüğünü bozuyor ve topluluğun güvenini aşındırıyor. Riot oyuncular için bu değerleri korumaya tamamen kararlı, bunun için bir hile yapımcısını bulduğumuz gibi peşini bırakmayacağız.”

Dava henüz sonuçlanmasa da şikâyet şimdiden etkisini göstermeye başladı. Daha önce VALORANT hilelerini aylık 90 dolara, üç aylık 250 dolara, sınırsız olarak ise 500 dolara satan GatorCheats’in sitesinde şu anda “Site bakım altında” ibaresini görüyoruz. GatorCheats, Destiny 2 hilelerini ise üç aylığına 100 dolara, süresiz olaraksa 200 dolara satıyordu.

Davanın ne gibi sonuçlara yol açacağını ve büyük firmaların bu ortaklaşa mücadelesinin diğer hile üreticilerine olan etkisini beraber gözlemleyeceğiz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. cok guzel bi oyun tavsıye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir