Anasayfa > Blog > Riot Points Nedir?

Riot Points Nedir?

Günümüzün çok tercih edilen oyunlarından birisi League of Legends’le hayatlarımıza giren Riot Points nedir? Gelin öğrenelim.

Riot Points, League of Legends isimli Riot tarafından geliştirilen oyunun oyun içi para birimidir. Birimin oyun içi kısaltmasıysa RP’dir. Bu para birimiyle oyunun içeriğinde yer alan çeşitli ürünler satın alınabilir. League of Legends, Pay to Win (Öde, kazan) sistemli bir oyun olmadığından dolayı satın alınabilen nesneler genellikle oyun içi performansı etkilemez. İçerikler çoğunlukla oyunda yer alan kahramanların kozmetik ürünleridir. Bu kozmetik ürünler oyunda kostümler olarak yer almaktadır.

LoL Terimleri, Terminolojisi

Her ne kadar oyunun ana ürün yelpazesi kostüm satışlarıyla devam etse de şirket kendisini sadece buraya kısıtlamıyor. Oyunda yine performansı etkilemeyen pek çok farklı kozmetiğinde market üzerinden satıldığını söyleyebiliriz. Bunlar çeşitli ifadeler, oyunun eşyalarının görünüm değiştirmesi gibi şekillerde mağazaya eklenmiş durumda.

Oyundaki RP’nin günlük hayatımızdaki para birimleriyle satın alınabildiğini de belirtelim. Her ne kadar çeşitli turnuvalar ve oyunda yer alan etkinlikler de ödül olarak Riot Points verebiliyor olsa da, bu birim şirketin ana gelir kaynağıdır. Direkt olarak oyunun launcher’ı üzerinden satın alınabildiği gibi, aracı siteler de bu iş için kullanılabilir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir