Anasayfa > Espor Haberleri > Şampiyonluk Ligi ‘nde Yarı Finaller Belli Oldu

Şampiyonluk Ligi ‘nde Yarı Finaller Belli Oldu

Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi ‘nde bugün oynanan son çeyrek final maçıyla yarı finaller belli oldu: DP – IW & FB – AUR.

VFŞL’de eleme aşaması tüm hızıyla devam ediyor. Sürprizlerle dolu Papara SuperMassive – Team Aurora mücadelesinden sonra bugünkü karşılaşma fastplay Wildcats ile Galakticos arasındaydı. Bugün bizi büyük bir sürpriz karşılamadı, wildcats seriden 3-0’lık temiz -ya da temize yakın- bir galibiyetle ayrıldı.

İlk iki maç özelinde üzerine tartışılacak çok materyalimiz yok. Wildcats doğru olanı doğru yerde yaparak seriyi kolayca 2-0’a getirdi. 3.maçta ise işler biraz karıştı. Seriye tutunma umuduyla biraz daha esnek ve oyuncularının kendine güvendiği tercihler yapan Galakticos’un karşısında, yine tamamen esnetilmiş seçimler yapan bir Wildcats vardı. Wildcats için bunun sebebi şüphesiz bir şeyler denemek istiyor oluşlarıydı, zira meta seçimleriyle çok kolay galibiyetler alabildiklerini görmüşlerdi.

45 dakikayı geçen 3.maç, aslında tam olarak “clown fiesta” olarak adlandırabileceğimiz kıvamdaydı, yani herkes sürekli koşup birilerini öldürüp ardından ölüyordu. Dakika 1’de alınan 2 skorla başlayan mücadelede sona gelindiğinde 40’tan fazla skor vardı. 3 ejder alan Galakticos’un karşısında 4 ejderi alarak Okyanus Ruhu’nu tamamlayan Wildcats vardı, yani tam 7 ejder alındı. Analiz yapmaktan çok eğlenmenin gerektiğini düşündüğümüz bu karşılaşmada, son takım savaşını dağınık, düzensiz ve dikkatsiz yapan Galakticos‘un bozgun ekranıyla karşı karşıya kalması kaçınılmazdı.

SuperMassive – Aurora ne oldu?

Dünkü SuperMassive – Team Aurora mücadelesinde ise herkes SuperMassive’in seriyi süpürerek 3-0 ile dönmesini beklerken akıl almaz olaylar yaşandı. Seriye inanılmaz büyük bir çabayla hazırlanarak tamamen adapte gelmiş ekip Aurora’ydı. SuperMassive’in burada biraz rakibini küçümsediğini söylesek yanlış olmaz diyebiliriz. Seriyi 3-1’le kazanan Team Aurora, yarı finalde normal sezonu lider bitiren 1907 Fenerbahçe ile karşılacak.

Maçın hemen ardından SuperMassive üst koridor oyuncusu İrfan “Armut” Tükek de bir tweet paylaşarak maçı neden kaybettiklerine anlam veremediklerinden bahsetti.

Yarı finallere geçmeden önce normal sezonun puan durumu nasıldı, sizlere hemen hatırlatalım:

Şampiyonluk Ligi 2020 Kış Mevsimi yarı final mücadelelerinin favorileri şimdilik 1907 Fenerbahçe ve Dark Passage olarak gözüküyor olsa da, Team Aurora’nın serilere ne kadar hazırlanarak adapte geldiğini SuperMassive serisinden sonra çok iyi görmüş olduk. O yüzden bekleyip görmeden önce bir tahmin yapmak şu an yanıltıcı olabilir.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir