Anasayfa > Blog > Şapkalı A Nasıl Yapılır?

Şapkalı A Nasıl Yapılır?

Bilgisayar klavyeleriyle akılda tutmanın pek de kolay olmadığı Şapkalı A nasıl yapılır? Buyrun yazımızda basitçe öğrenelim.

Öncelikle kopyala yapıştır yoluyla yazanlara bir kolaylık sağlayalım: â Â

Fakat işini daha kolay yapmak isteyenlerin bu yazıyı tercih ettiğini biliyoruz. Şapkalı bir şekilde, açık okunan A harfini aşağıdaki yolla yapabilirsiniz.

  • Önce shift + 3 tuşuna basılır. (Klavyeniz ingilizceyse sayılarda ^ tuşuna göz atabilirsiniz)
  • Ardından şapka uygulanacak harfe tıklanır.

Whatsapp Kalın Yazma Nasıl Yapılır?

Eğer mobil telefonlarınızda bu işlemi uygulamak istiyorsanız harfe basılı tutarak seçeneklerinin belirmesine izin vermeniz yeterli olacaktır. Windows işletim sistemlerinde ve klavyelerdeki şapkalı a harfi işlemini diğer harfler için de uygulayabilirsiniz. ‘î, ô, û, ê, â’ gibi şapkalı ve açık okunan harfleri bu şekilde uygulayabilirsiniz. Emin olun eliniz alıştığında internetten kopyalamaktan çok daha kolay bir işlem olacaktır.

Peki, çoğu insanın aklında yer edinen bir soruya daha cevap verelim mi?

Şapkalı A Kalktı mı?

Düzeltme ve açık okumaya yönelik kullanılan işaretlerin kaldırıldığıyla alakalı da söylentiler bulunmakta. Hatta bu söylentiler çoğu zaman halk tarafından da gerçek olduğu düşünülen söylentiler.

Şapkalı A, yani â kullanımdan hiçbir zaman kalkmadı. Bugün hala ‘kâr’ yazmak doğru olan diyebiliriz kısacası. Kaldırıldığıyla alakalı konuşmalar şehir efsanesinden ileri gitmiyor. Malum, bu dedikodular yanlış bilgiyi ve yazım dilimizde yaygın yanış kullanımı da beraberinde getiriyor. Bunu aşmak da hep birlikte olacak. Lütfen bununla ilgili bir sorun yaşayan birisini gördüğünüzde doğrusunu öğretmekten çekinmeyin.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir