Anasayfa > Blog > Sekiro: Shadows Die Twice Kaç Saat Sürüyor?

Sekiro: Shadows Die Twice Kaç Saat Sürüyor?

Sekiro: Shadows Die Twice kaç saat sürüyor? FromSoftware imzalı souls-like formülündeki oyunun hikayesi kaç saatinizi talep ediyor?

Japonya merkezli FromSoftware oyun dünyasında Souls-like adı verilen bir türün sınırlarını çizdi. Seneler önce King’s Field ve Armored Core gibi dev yapımlara imza atan FromSoftware günümüzde Dark Souls, Bloodborne ve Elden Ring oyunları ile öne çıkıyor. Peki özgün oynanışıyla karşımıza çıkan Sekiro: Shadows Die Twice kaç saat?

Sekiro: Shadows Die Twice Kaç Saat?

Oyuncuların kısaca Sekiro olarak bildiği oyun souls formüllerini mitolojik bir antik Japonya anlayışıyla birleştiriyor. Doğal olarak pek çok kişi de FromSoftware’in sevilen oyununu oynamak istiyor. Bu noktada oyuncuların zorlayıcı düşmanlarla dolu oyuna iyice odaklanmaları gerekecek. Çünkü Sekiro: Shadows Die Twice hikayesi ortalama 30 saatlik bir oynanış gerektiriyor.

  • Diğer taraftan Sekiro’nun çeşitli yan etkinliklere sahip olduğunu da belirtelim. Dolayısıyla bu görevleri de yapmak isteyen oyuncuların oyunu bitirme süresi daha fazla olacaktır. Hem ana hem de yan görevlerin birazını yapmak isterseniz 45 saatlik bir oynanış sizi bekliyor.
  • Ancak oyunun sunduğu tüm içerikleri deneyim etmek istiyor olabilirsiniz. Öyleyse Sekiro kaç saat sorusunun cevabı sizin için yaklaşık 70 saat olacak.

Oyunun oynanış sürelerinin belirli istatistikler üzerinden hesaplandığını eklemekte fayda var. Fakat konu bir FromSoftware oyunu olunca oynanış sürelerinin çok değişiklik gösterdiğini de unutmamak gerekiyor. Özellikle türe yeni olan bir oyuncuysanız süreç sizin çok daha uzun ve yorucu olabilir.

sekiro oynanış süresi

Diğer yandan bir FromSoftware oyununda her saatinizin çok daha uzun geleceğinden de bahsetmek gerek. Başarılı stüdyo her oyununda iç içe geçen dünyalar tasarlamayı başarıyor. Dolayısıyla oyuncu genelde belirli bir bölgede uzun bir süre vakit geçirebiliyor.

Elden Ring Oynanış Süresi Kaç Saat?

Kendine özgün yapısıyla öne çıkan FromSoftware oyunlarının öğrenme eşiğinin yüksek olduğunu kabul etmek gerek. Örneğin pek çok oyuncu karakteri öldükten sonra düşmanların yeniden hayata dönmesine anlam veremiyor. Ancak stüdyo bu oynanış formülünü oyunun dünyasına başarılı bir şekilde yediriyor.

Özellikle kılıç dövüşleri ve sıkı aksiyonuyla bildiğimiz yapım Japon oyun geliştiricisinin en sevilen oyunlarından biri oldu. Öyle ki 30-40 saat süren oyunu sadece 19dakikada bitirenler dahi var.

Evet. Yukarıda videosuna yer verdiğimiz içerik üreticisi oyunu 19 dakika 2 saniye içerisinde bitiriyor. Speedrun gerçekten çok ilginç bir uğraş efendim.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir