Anasayfa > Blog > Shiplemek Ne Demek?

Shiplemek Ne Demek?

Sosyal medyanın en çok kullanılan kalıpları arasında bulunan shiplemek ne demek okurlarımıza bu yazıyla anlatıyoruz.

Shiplemek, iki kişiyi birbirine yakıştırmak anlamına geliyor. Bu iki kişi izlediğimiz bir televizyon dizisinden ya da gerçek hayatımızdan olabilir. İki kişinin bundan haberi dahi olmayabilir. Eğer bu kişilerin birbirlerinin yanına yakışacağına inanıyorsanız ve ortaya iyi bir ilişki koyacaklarını düşünüyorsanız bu iki kişiyi ‘ship’lediğiniz anlamına gelmektedir.

Out Of Context Ne Demek? No Context Nedir?

Shiplemek Nereden Geliyor?

İngilizce olan ‘Ship’ kelimesinden gelen bu kavram, aslında yabancılar için dahi net bir kaynağa sahip değil. İki kişinin birbirine yakıştırılmasından yola çıkarak üretilen bu kalıp, dizi, film ve ünlü kişilerin birlikte düşünülmesiyle başlamış. Bir yönüyle çöpçatanlık gibi olan bu işi yapan fanlaraysa ‘Shippers’ denilmekte.

Popüler Kültür Nedir?

Kalıbın ilk ortaya çıkışıysa 1995 yılında yayımlanan The X-Files isimli dizide Fox Mulder ve Dana Scully karakterlerinin birbirleriyle olması gerektiğine düşünen fanlara dayanıyor. Etimolojik olarak başlangıçta “Reletionshippers” (İlişkikurucular) olarak anılan bu fanlar zaman içerisi önce “R’shippers”(İ’kurucular) ardından da “shippers”(kurucular) oldular. Bu nedenle de fiil ‘shipping’ olarak kaldı diyebiliriz.

Shiplenen Bazı Karakter ve Ünlüler

“Allahım, birbirlerine ne çok da yakışırlardı ama!” denilen birkaç yüzü, sizler için derledik. Bu sayede konu daha iyi anlaşılabilir belki de değil mi? Buyurun dilerseniz başlayalım.

  • Captan America & Winter Soldier (Marvel Evreni)
  • Geralt of Rivia & Dandelion (The Witcher Evreni)
  • Barnie & Robin (How I Met Your Mother)

Umarız konu yeterince anlaşılmıştır. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir