Anasayfa > Blog > Simp Ne Demek? Sosyal Medyanın Yeni Kavramı

Simp Ne Demek? Sosyal Medyanın Yeni Kavramı

Sosyal medya her gün hayatımıza yeni bir kelime sokuyor ve bunlardan bir tanesi olan simp ne demek bu yazıda açıklıyoruz.

Simp, basit anlamına gelen ‘Simple’ kelimesinin bir kısaltmasıdır. Sosyal medya platformlarında (TikTok, Instagram vs.) küçümsemek ve alay etmek amacıyla kullanılır. Bu bağlamda G.O.A.T ya da Based gibi kelimelerin kullanımının zıttı bir anlamda olduğu söylenebilir.

Based Ne Demek?

Peki, gelin o zaman hangi durumlarda kullanıldığına da değinelim.

Simp Ne Demek ve Ne Zaman Kullanılır?

Bir kişi basitleştiğinde, onu alaya almak için bu kelimeyi kullanmak doğaldır. Zira kelimenin tam karşılığı bu diyebiliriz. Tamam da birisinin basitleştiğini nasıl anlayacağız?

Burada üç beş nedenle kullanıldığını görebiliyoruz. Kadınların ilgisini çekmek için kasıntı tavırlara giren erkekler için bu şekilde komik videoların ve fotoğrafların sayfalarda paylaşıldığını görüyoruz örneğin. Aynı zamanda daha ezik bir hareket olarak karşı cinsle iletişim kurmayı becerememek, kılıbıklık gibi durumlarda da kullanılmakta olduğunu söyleyelim. Durumu daha iyi anlatabilmek adına da aşağıya bir paylaşım bırakalım.

simp ne demek sosyal medya

Amaç Kimi Zaman Sadece İroni Yapmak Olabiliyor

Şunu da hatırlatmakta fayda var. Kimi zaman iletişim kurmakta zorlanan kişilere değil, tam tersi durumlarda da bu kelimenin geçtiği oluyor. Burada da amaç sarkastik bir tavır ile komik olmak diyebiliriz.

Simp Kelimesi Nereden Geliyor?

Kelime pek çok akımda olduğu gibi Reddit menşeili bir şekilde karşımıza çıkıyor. Elbette geçmişte de kullanılmaktadaydı. Ancak sosyal medyada bu denli yaygınlaşmasını tetikleyen, bu konuda yapılan komik içeriklerin yayılması oldu diyebiliriz. Peki buradan önce nerede görmüştük bu kullanımı?

1985 senesinde, ABD’li rap sanatçısı Too Short, albümünde yer alan bir parçada bu söze yer verdi. Hem de tam da bugünlerde kullanılan anlamıyla.

Kavramla ilgili başka sorularınız varsa yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir