Anasayfa > Blog > Smart TV Ne Demek? Smart TV Özelliği Nedir?

Smart TV Ne Demek? Smart TV Özelliği Nedir?

Evlerimizdeki konforun yeni isimlerinden birisi olarak hayatlarımıza giren Smart TV ne demek? Gelin sorunun cevabını birlikte alalım.

Smart TV, televizyon teknolojisini gelişmiş işletim sistemleri ile birleştiren ve televizyonlarımıza interneti getiren yeni bir teknolojidir. Smart TV’ler sayesinde, sadece televizyon kanallarını değil, YouTube, Netflix, Prime gibi platformları da televizyonlarımızdan izleyebiliyoruz. Kelime anlamı olarak akıllı televizyon anlamına gelen ve Web 2.0’ın bir getirisi olan sisteme günümüzde çoğu cihazla ulaşabiliyoruz.

Smart TV Özelliği Nedir?

Samsung, LG gibi büyük televizyon üreticilerinin ekranlarımızı akıllı cihazlar haline getirmesinin ardından Smart TV özelliği hayatlarımıza girdi. Normal televizyonlara göre daha pahalı olan bu özelliğe sahip televizyonlarla mobil uygulamaları televizyonda kullanabiliyoruz ve internette gezebiliyoruz.

2010’lu yıllarda başlayan Android akımının televizyonlara da uğraması oldukça doğaldı diyebiliriz. Fakat bu işletim sistemini adapte etmek her firmanın harcı değil. Özel takımların işin geliştirme ve güncelleme aşamasını üstlenmesi ve kodlama yaparak entegreyi sorunsuz hale getirmeleri gerekmektedir. O yüzden belli bir standart oluşana kadar özelliği sadece kalifiye markaların modellerinde görebileceğimizi söyleyebiliriz.

Smart TV Box Nedir? Android Box, TV Box Teknolojisi

Ucuz fiyatı ve görüntü kalitesiyle cezbedebilen çeşitli markalar henüz televizyonlarında akıllı teknolojilere yer vermeyebiliyor. Dolayısıyla oldukça kaliteli LED TV’ler dahi satın aldığımızda Smart TV özellikleri olmayabiliyor.

LED TV Nedir?

Bu sorunlara yönelik geliştirilen tekniklerden birisi olan Smart TV Box sayesinde özellik dışarıdan eklenebilir bir hale geliyor. İçerisinde Android ya da farklı işletim sistemleri olan kutular televizyona bağlanarak bir akıllı televizyonun sağlayabildiği tüm ekstra özellikleri sağlar.

Bu gelişmeler sayesinde televizyonlarla olan ilişkilerimiz bir şeyler izlemekten de öteye geçebiliyor. Akıllı telefonların yapabildiği neredeyse her şeyin koskoca ekranlarda da yapılabiliyor olması kullanıcılara önemli bir özgürlük sağlıyor. Smart TV ne demek sorusunun cevabını net bir şekilde vermeyi amaçladığımız yazımızın sonuna geldik. Umarız okurlarımız için de verimli olmuştur.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir