Anasayfa > Listeler > Star Wars En Güçlü Sithler

Star Wars En Güçlü Sithler

En Güçlü Sithler listemizde Star Wars evreninin güç ve tutku bağımlısı karanlık tarafına odaklanıyoruz. Jedi Düzeni’nin azılı düşmanı, genelde kötülükle aralarına pek mesafe koymayan bu kötücül ideolojiyi benimseyenler aynı zamanda Güç’ü kullanma konusunda da oldukça yetenekli.

Bu karakterlerin güçlerini sıralamanın bir yolu olmadığı için listemiz sırasız olacak, bolca “Darth” isimli kötü adam görmeye hazır olun. (Buradan sonra çok spoiler var aman dikkat.)

Star War En Güçlü Sithler

1 Darth Plagueis

Darth Plagueis | Sithpedi | Fandom

“Bilge Darth Plagueis’ın trajedisini hiç duymuş muydunuz? Bu size Jedi’ların anlatmayacağı bir hikaye…” 

Darth Plagueis, Muun türünden gelen, ölümü kandırmayı başarmış bir Sith Lordu’ydu. Çırağı olan Darth Sidious’ın anlattıklarına göre sevdiklerini ölümden kurtarabilecek kadar Güç’e hakim olan Plagueis, midi-chlorian’ları manipüle edebilmeyi başarmış ve bunlarla yaşam yaratmaya çalışmış. Bir iddiaya göre Anakin Skywalker’ın doğumundan da Plagueis’in bu deneyleri sorumluydu. Bildiği her şeyi çırağına öğreten Plagueis, İkili Yönetim Kuralı‘na göre çırağı tarafından uykusunda öldürüldü. Sinema filmlerinde gösterilmese de Sidious’ın şansölye seçildikten sonra bu cinayeti işlediği düşünülüyor.

2 Darth Sidious (İmparator Palpatine)

Darth Sidious | Dark side star wars, Star wars cartoon, Star wars

Manipülasyonlarıyla galaksiyi birbirine katan, Güç ile bağlantısını yan yana olduğu Jedi’lardan saklayarak yıllarca Cumhuriyet kalesini içten içe fetheden bir Sith’e geldi sıra. Darth Sidious, Sith’lerin en bilgelerinden olan Plagueis’ten öğrendiği bilgilerle hem korkunç yüzünü maskelemiş hem de gücünü gizlemişti. Yıllarca Anakin’in zihnine gönderdiği görüntülerle, karanlık tarafa çekmek için yaptığı manipülasyonlarla hedefine ulaşan Sidious hem Cumhuriyet’i yıkmış, hem de Jedi düzeninin kökünü kurutmuştu. Işın kılıcı kullanmadaki yeteneğinin yanında çok hızlı hareket edebiliyor, Güç Çığlığı, Güç Yıldırımı gibi karanlık yetenekleri ustaca kullanıyordu. Üstelik ustası gibi ölümden kaçmayı öğrenmiş, zihnini farklı klonlara aktararak yıllarca saklanmış ve son Skywalker ölene kadar evreni terk etmemişti.

3 Darth Bane

Darth Bane | Star Wars Canon Wiki | Fandom

Klon Savaşları’ndan yaklaşık bin yıl önce yaşayan efsanevi Sith Lordu Darth Bane, Sith’lerin iç çatışmalarla kendilerini güçsüzleştirdiğini fark etmiş, İkili Yönetim Kuralı‘nı uygulamaya koymuştur. Uzun yıllar boyunca geçerli olacak bir plan yapan Darth Bane’in emelleri Klon Savaşları sonucunda tüm galaksiyi yönetecek bir İmparatorluk kurulunca gerçekleşmiş ancak sadece 23 yıl sonra Darth Vader’ın bir çırak edinmeden üstadını öldürmesi ve kendisinin de ölmesinin ardından Sith Düzeni son bulmuştur. Güce çok önem veren Bane ayrıca Klon Savaşları sırasında ölümsüzlüğü arayan Yoda’ya bir halüsinasyon olarak göründü.

4 Darth Vitiate (Valkorion)

The Sith Emperor - Lord Vitiate | Star wars villains, Dark side star wars, Star wars the old

Darth Vitiate, hakkında sayısız hikayeler anlatılan bir Sith Efsanesidir. BBY 5113 yılında doğsa da defalarca vücut değiştirip başka hayatları kendine katan Vitiate, karanlık tarafın gücünü sonuna kadar kullanmıştır. “Force Lightning” gibi Sith sanatlarında yetenekli olmasının yanı sıra gücünü odaklayıp çok daha büyük saldırılar da yapabilmekteydi. Kısaca “İmparator” adıyla anılan Vitiate En Güçlü Sithler listemizin en karanlık, en korkulası Sithlerinden biri.

Star Wars Evreninde En Sevilen Klonlar

5 Darth Revan

Darth Revan is once again canon in Star Wars - eGaming Desk

Mandalor Savaşları, Jedi İç Savaşı ve Galaktik Savaş gibi önemli savaşlarda rol alan Darth Revan eski bir Jedi şövalyesiydi. İkonik çift ışın kılıçlarıyla tanınan Revan bir kılıcı mor öbür kılıcı ise kırmızı kullanıyordu. Şanlı bir savaşçıydı ve kılıç sanatında çok başarılıydı. BBY 3994 yılında doğduğu varsayılan Darth Revan hakkında çoğu bilgi ne yazık ki canon‘dan kalktı…

6 Darth Vader

DARTH VADER WALLPAPERS | Star Wars Amino | Star wars images, Darth vader wallpaper, Star wars wallpaper

“Dahasını istiyorum… Ama istememem gerektiğini biliyorum.”

Yıllarca Darth Sidious’un manipülasyonlarına maruz kalan Anakin Skywalker, sevgilisi Padme’yi kurtarmak için karanlık tarafa çekim duymaya başladı. Güce denge getirecek seçilmiş kişi olan Anakin, Sidious’ın tüm evrende aynı anda başlayan komplosuyla birlikte üstadı Obi Wan Kenobi ile çatışmak zorunda kalmış, mücadele sonucunda ise uzuvlarını kaybetmiş ve tüm vucudu yanmıştı. Padawan’ını, sevgilisini, tüm dostlarını ve uğruna savaştığı her şeyi kaybeden Anakin, yeni üstadı Sidious’un yarattığı bir zırhı giyerek Darth Vader ismini alıp hayatta kaldı ve tek amacı üstadına hizmet etmek olan bir piyon haline geldi. Ayrıca Anakin Tüm Jedi’ların katledilmesinin ardından gerçekten güce denge getirmiş oldu. Aydınlık tarafta Yoda ve Obi-Wan, karanlık tarafta Sidious ve Vader… Vader’ın sürekli acı ve nefretle beslediği gücü galaksideki kimse tarafından engellenemezdi, gençliğinden beri süregelen ışın kılıcı yeteneğinin de eşi benzeri yoktu.

7 Darth Maul

Star Wars Darth Maul Sayı 1 Kapak B (Virgin) Cullen Bunn

Darth Maul, Sidious’un çırak olarak aldığı Dathomir’li bir erkekti. Sessiz, odaklanmış stili ve iki uçlu ışın kılıcını kullanmadaki ustalığıyla büyüleyici bir yeteneğe sahipti. Obi-Wan tarafından ikiye bölünen Darth Maul, nefreti sayesinde hayatta kaldı. Kardeşi ve sonradan çırağı olacak Savage tarafından kurtarıldıktan sonra Klon Savaşları sırasında Mandalore’u ele geçirmeye çalıştı. Obi-Wan’a olan nefretini hayatı boyunca devam ettiren Maul akıl sağlığını da git gide kaybetti. Tatooine’de Obi-Wan’la karşılaşmasında son defa yenildi ve öldü. Mandalore’da yarattığı karışıklıkla Klon Savaşları’nda işleri zorlaştıran Darth Maul şüphesiz sınırsız öfkesiyle en güçlü sithler listesinin önemli bir üyesi.

8 Exar Kun

StarWars Art Gallery on Twitter: "RT @venamisart ?Exar Kun? Sith Lord from the Expanded Universe/SW LEGENDS. ✨ Also a super rare action figure. #exarkun #starwars #starwarslegends #kotor #swtor #starwarstheoldrepublic #knightsoftheoldrepublic ...

BBY 4000 yıllarında yaşadığı varsayılan Exar Kun, Jedi üstadının karanlık taraf hakkında yeteri kadar şey bilmediğini fark etmesinin ardından kendi başına bir yolculuğa çıkar. Yolculukta tuzağa düşen Kun canı karşılığında karanlık tarafa geçer ve tüm ruhunu karanlıkla doldurup korkulan bir Sith olur. “Dark Lord of The Sith” ünvanını alan ikinci kişi olan eski Jedi, bir çok eski Sith gücünü kullanmayı öğrenmiş ve ruhu yüzyıllarca Jedi’ları rahatsız etmeyi sürdürmüştür. Ayrıca Exar Kun, çift taraflı ışın kılıcının mucidi olarak da bilinir.

Gelmiş Geçmiş En İyi Star Wars Oyunları

9 Darth Nihilus

Pin on Godot

Darth Nihilus, “Dark Lord of The Sith” ünvanına sahip olma ayrıcalığını tadan ilk insandı. Sahip olduğu güçler akıl alacak boyutta değildi, insanlığını kaybedip güce aç bir canavar haline geldi. Karanlık taraf vücudunu tükettiğinde ruhunu vücudundan söküp bir zırhın içine kapatmış, Güç’ün bilinmeyenleriyle kendini donatmıştı. Eski çağlarda yaşanan Jedi Katliamı’nın önderi olan Karanlık Lord, Güç’e olan açlığını tüm bir gezegenden alabilecek kadar güçlüydü. Bu sebepten Nihilus’un gezegen yediği söylenir.

10 Darth Desoleous

Darth Desolous by ShenLongKazama on DeviantArt

Desoleous, bu listedeki bir çok kişi gibi meraklı bir Jedi öğrencisiydi. Merakı onu Sith’in karanlığına çektikçe Jedi düzenine bir nefret beslemeye başladı. BBY 3522 yılında yaşadığı bilinen Desoleous, iki bine yakın Jedi’ın ölümüyle sonuçlanacak bir katliamın önderiydi. Desoleous alışılmamış ışın kılıcı tekniğini bir kalkanla destekliyor, kıpkırmızı yıldırımlarıyla ve karanlık aura’sıyla düşmanlarına korku salıyordu.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir