Anasayfa > Blog > StatTrak Nedir? StatTrak Değiştirme Aracı Ne İşe Yarar?

StatTrak Nedir? StatTrak Değiştirme Aracı Ne İşe Yarar?

Counter-Strike: Global Offensive oyuncularının sıklıkla karşılaştığı bir kavram olan StatTrak nedir ve StatTrak değiştirme aracı ne işe yarar?

CS:GO’da silahlar için çeşitli kaplama kozmetikleri bulunuyor ve bu kozmetikler oyunun pazarına can veriyor. Kozmetikler oyuncular arasında değer kazanıyor. Bu ‘skin’ isimli kaplamaları değerli kılan çeşitli unsurlar bulunuyor. Bu unsurlardan önemli birisi olan StatTrak, sahip olduğumuz silahla etkisiz hale getirdiğimiz düşman oyuncularının sayılarını depoluyor ve silahın üzerindeki bir sayaçla bunları gösteriyor. Bu sayaç yalnızca oyuncuya özgü olduğu için eşya el değiştirdiğinde üzerindeki sayı da yok oluyor.

CS:GO Skin Nedir?

Aynı zamanda oyun içinde atadığımız bir butonla silahımızı incelediğimizde de bu sayıyı görebiliyor olmamız, en basit haliyle ayrı bir hava katıyor doğrusu. Diğer bir yandan da yukarıda bahsettiğimiz gibi silahın pazardaki değerinde de doğrudan bir değişiklik yaratıyor. Oyun içi bu özelliğe sahip bir eşyanın inceleme anında verdiği görüntüsünü aşağıda sizinle paylaşıyoruz.

stattrak ne işe yarar

StatTrak Değiştirme Aracı Ne İşe Yarar

Oyunun geliştiricisi olan Valve ekibi, bu kaplama türünü istatistik takibi olanağı sağlayan bir teknoloji olarak özetlemektedir. Steam üzerinde daha nadir bir ürün olduğu düşünülebilir. StatTrak Değiştirme Aracı olarak adlandırılmış olan ürün, elimizdeki StatTrak bir eşyanın, bu özelliğini, bu özelliğe sahip olmayan bir başka ürüne aktarmasına olanak sağlar. Bu nedenle aynı zamanda bir ticari stratejiye de imkân oluşturduğu düşünülebilir.

Umarız bu içeriğimizle “StatTrak Nedir?” sorusunu sizin için yeterli seviyede yanıtlandırabilmişizdir. İyi oyunlar, keyifli vakitler efenim.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir