Anasayfa > Blog > Steam Arkadaş Ağına Erişilemiyor Hatası Çözümü

Steam Arkadaş Ağına Erişilemiyor Hatası Çözümü

Bu yazımızda sık karşılaşılan Steam arkadaş ağına erişilemiyor hatasının çözümünü siz kıymetli okurlarımızla paylaşıyor olacağız.

Steam Arkadaş Ağına erişilemiyor hatası, cihazınızın ya da uygulamanızın çevrim dışı bir durumda olmasından kaynaklanır. Sorunu çözmek için en temel gereksinim internet bağlantınız olacaktır. Eğer bilgisayarınız internete bağlıysa, sorunu çözmek için başka hiçbir engeliniz yok demektir.

Steam Çevrimiçi Olma İşlemi Nasıl Yapılır?

Steam Arkadaş Ağına Erişilemiyor Hatası Neden Yaşanır?

Uygulamayı kullanırken yaşanılan kısa süreli bağlantı kopuşları sonucu yaşanabilen bu hata aynı zamanda istemci güncellemelerini gerçekleştirmediğimizde de karşımıza çıkabilir. Diğer bir sebep de Steam’in kendi sunucularında yaşanan sorunlardır. Şirket bazen güncellemeler esnasında, özellikle de gece saatlerinde bunun gibi sorunları tetikleyebilmektedir.

Ayrıca her ne kadar aynı hata olmasa da çevrimdışı olarak gözüktüğümüzde yaşanan durumlarla tamamen benzer etkileri bulunmaktadır. Arkadaşlarımızı göremez, onlarla birlikte oynamak istediğimiz oyunlarda sorunlar yaşarız. Ancak çözümü oldukça basittir.

Steam Cloud Nedir? Ne İşe yarar?

Steam Arkadaş Ağına Bağlanma İşlemi

Hatayı çözüme kavuşturmak için yapabileceğiniz üç temel yol bulunuyor. Bunlardan maddeler halinde bahsedelim dilerseniz.

  • İlk olarak ‘Bağlanmayı Tekrar Dene’ butonuna tıklayalım. Sunucu kaynaklı sorun ortadan kalktığında genelde yalnızca bu butona tıklamak yeterli olacaktır.
  • Eğer bu hamlemiz sorunu çözmemizi sağlamadıysa uygulamayı kapatıp, tekrardan açalım. Burada yalnızca ‘çarpı’ simgesine basmıyoruz. Görev çubuğundan Steam’e tıklayarak altta yer alan çıkışa tıklıyoruz.
  • Eğer sorun bu hamlemizle de çözülmediyse modemimizi yeniden başlatarak yeni bir IP adresine atanmayı denemeliyiz. Zira sorun eğer bizden kaynaklıysa sebebi uygulamanın ‘Cache’ tutmuş olması olabilir.

Eğer tüm bu yaptıklarımızla sorunu aşamadıysak birkaç saat kadar sunucuların düzelmesini bekleyebiliriz.

Tavsiyelerimiz sorunu aşmanızda yardımcı olmadıysa bizimle yorumlardan iletişim kurabileceğinizi unutmayın. Orada da size yardım etmeyi deneyebiliriz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

5 Yorumlar

  1. İyi günler benim PC ne Steam den ne de Microsoft tan Footbal manager 2023 oyununu açmıyor. Server ağına ulaşılamıyor yazıyor. Bı türlü yapamadım oyunu ama 3 5 defa hesap alıp indirdim

  2. 2 haftadır bu arızayı alıyorum herşeyi denedim geçmedi ne fallout 76 ne dont starve together oynaya biliyorum :((((
    çözümü bilenleriniz varmı

    • Oyunun içerisinde shift + tab tuşlarına basarak denemeni tavsiye edebilirim. Ayrıca eğer Steam’e çevrimdışı bağlanıyorsan bu da soruna sebep olmuş olabilir.

  3. Steamda hata kodu 107 adı altında bir hata alıyorum ve ne kendi profilime ne de steam desteğe ulaşım saglayamiyorum. Aynı zamanda arkadaş ağına erişilemedigine dair de bir hata veriyor. İnternet bağlantısında bir sorun yok. Steami silip geri de yükledim ama hâlâ düzelmedi. Yardımcı olur musunuz?

    • Furkan selam, bu hatayı çözmek için 2 tavsiyem olacak. Sol üstten önce ‘Steam’ butonuna, ardından da ayarlar seçeneğine tıkla. Açılan panelin menüsünde altlarda yer alan ‘İnternet Tarayıcısı’ seçeneğine ilerle, sonrasında ‘İnternet Tarayıcısının Verilerini Sil’ butonuna tıkla. Onaylayabilirsin. Sonrasında Steam’i kapatıp açtığında çözülmesini umuyorum ama eğer bu yöntem işe yaramazsa, modemini kapatıp, 5 dakika sonra tekrar açabilirsin. Çünkü hata bağlantı kaynaklı bir hata, çözümü de IP ve DNS’i sıfırlamaktan geçiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir