Anasayfa > Blog > Steam Ekran Görüntüsü Alma İşlemi ve Görüntü Nerede?

Steam Ekran Görüntüsü Alma İşlemi ve Görüntü Nerede?

Oyunlardan anları yakalamayı seven okurlarımız için Steam ekran görüntüsü alma işlemini ve görüntünün nerede olduğunu anlatalım.

Steam bugün oyuncuların yalnızca oyun satın alıp oynadığı bir platform olmanın çok daha ötesinde işlevlere sahip. Oyuncular burada pazar alanlarında yer alıyor, forumlarda cevaplar arıyor ya da platformu doğrudan bir sosyal medya olarak kullanıyorlar. Ayrıca Steam, oyun içi çeşitli özellikleri de beraberinde getiriyor. Örneğin ekran görüntüleri alabiliyor, bunları profilimizde o oyunu oynayan diğer oyuncularla direkt olarak paylaşabiliyoruz. Gelin bu özelliğin üzerine biraz daha konuşalım.

Steam Koleksiyon Kartları Ne İşe Yarar?

Steam Ekran Görüntüsü Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Steam’i kurduğumuzda fabrika ayarları neticesinde F12 tuşu ile ekran görüntüsü (screenshot) alabiliyoruz. Ayrıca bu tuşu kullanmayı sevmeyen kullanıcılar elbette kendileri için yeni bir kısayol tuşu belirleyebiliyorlar.  Bunun için şu aşamaları izleyebilirsiniz.

  • Steam’in ayarlar penceresine ulaşın. (Sol üstten Steam’e, ardından da ‘Ayarlar’ butonuna tıklayın)
  • Açılan yeni pencerede ‘Oyun İçi’ bölümüne geçin.
  • Burada ‘Ekran Görüntüsü Kısayol Tuşları’ bölümüne tıklayarak kullanmak istediğiniz yeni tuşu belirtin.

Not: Oyunlarda sık kullanılmayan bir tuş seçmenizi özellikle tavsiye ederiz.

Steam Screenshot Klasörü Nerede?

Eğer özel bir klasör belirtmediyseniz, Steam’de fabrika ayarlarıyla belirlenen bir klasör elbette bulunuyor. Steam oyunların kullanıcılara özel olan dosyalarını (ki bunlara oyun içi ss ve videolar da dâhil) belgeler klasöründe oluşturuyor. Belgelerim (Documents) klasörünüzde ilgili oyunun dosyaları içerisinde bütün ekran görüntülerinize ulaşmanız mümkün.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir