Anasayfa > Blog > Steam Koleksiyon Kartı Ne İşe Yarar, Nedir?

Steam Koleksiyon Kartı Ne İşe Yarar, Nedir?

Platformda yer alan çoğu oyunla birlikte hesaplarımıza gelen Steam Koleksiyon Kartı ne işe yar ve nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

Dilerseniz öncelikle “Steam Koleksiyon Kartı Nedir?” sorusuna yanıt verelim. Oyunlarda geçirilen süreye karşılık Steam ve geliştiriciler tarafından oyuncuyla paylaşılan ödüllere koleksiyon kartı denilmektedir. Bu ürünler platform içerisinde alışveriş işlemlerine açıktır. Dolayısıyla geliştiriciler bu kartlarla oyunlarının yayılmasını sağlarken diğer bir yandan da ekstra gelir elde edebilirler. Peki, oyuncular için anlamları nedir, bizlere ne katarlar? Buyurun anlatalım.

Steam Puanı Ne İşe Yarar?

Steam Koleksiyon Kartı Ne İşe Yarar

Kartların oyuncular açısından üç farklı önemi bulunmaktadır. Bunlar birbirlerinden farklı amaçlara yönelik olduklarından dolayı en doğru anlatım listeleme yolu olacaktır.

  • Ekonomi: Kartların belli bir maddi karşılığı olduğu için sahip olduğunuz oyunları oynayarak, onlarda zaman geçirmenizin karşılığında yenilerini alacak paraları biriktirebilirsiniz. Elbette çok büyük getirilerinin olmadığını söyleyebiliriz ancak fena mı? Düşen kartları Topluluk kategorisinde yer alan ‘Pazar’ bölümünden görebilirsiniz. Belki çok kart biriktirmiş bir Steam zenginisinizdir ne dersiniz?
  • Seviye: Sahip olduğunuz bu tip ürünlerle etkileşimde bulunmak ve oyunlara göre lazım olanların tamamını birleştirmek Steam içi tecrübe puanları veriyor. Bu puanlarla seviyeniz yükselir ve daha fazla arkadaş ekleyebilmek gibi çeşitli platform özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
  • Kozmetik: Koleksiyon ürünlerini birleştirerek elde edebildiğimiz çeşitli rozetler ve profil özelleştirme ürünleri (arka plan fotoğrafları vs.) de kullanılabilmektedir. Bu yönüyle karakterinizi, zevklerinizi ve sevdiğiniz oyunları sergilemek çok daha kolaylaşır.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir