Anasayfa > Blog > Steam FPS Açma, Gösterme Ayarları

Steam FPS Açma, Gösterme Ayarları

Steam FPS açma ve gösterme ayarlarını anlattığımız yazılarla bilgisayarlarınızın oyunlardaki performansını yakından gözlemleyebilirsiniz.

Özellikle bilgisayarımızın darboğaz yapıp yapmadığını anlarken ya da oyunların optimize olup olmadıklarıyla alakalı yorum yaparken FPS takibi yapmak oldukça önemli. Steam, oyunculara bu noktada da destek olmayı sürdürüyor. Oyunla birlikte bilgisayarımızın performansını gözleme şansını bizlere veriyor. Ayrıca bunu yapmak hiç de zor değil, dilerseniz birkaç maddede işlemi aşamalar halinde siz okurlarımıza anlatalım.

Steam Puanı Ne İşe Yarar?

  • Steam programını oyuna girmeden önce çalıştırıyoruz ve arayüzün sol üst kısmında yer alan ‘Steam’ butonuna tıklıyoruz.
  • Bunun ardından ayarlar butonuna da tıklıyoruz ve pencereyi açıyoruz.
  • Sonrasında soldan ‘Oyun İçi’ kısmına geçiyoruz ve aşağıdaki görselde olduğu gibi sayacı açıyoruz. (Oyunla renklerinin karışmaması için ‘Yüksek kontrastlı renk’ seçeneğini aktifleştirebilirsiniz. Ancak dikkat dağınıklığı da yaratabileceğini söyleyelim.)

steam fps gösterme

Platform dışındaki oyunlarda oyunun saniyede gösterdiği kare sayısını öğrenmek için kendi sunduğu ayarları kontrol etmeyi unutmayın. Umarız yazımızla siz okurlarımıza ve takipçilerimize yardımcı olmayı başarabilmişizdir. İyi günler, keyifli oyunlar dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir