Anasayfa > Blog > Steam Grup Kurma – Steam’de Nasıl Grup Oluşturulur?

Steam Grup Kurma – Steam’de Nasıl Grup Oluşturulur?

Valve’in popüler oyun platformu olan Steam’de nasıl grup kurulur? Steam grup kurma yazımızda basit bir şekilde anlattık.

Birçok popüler oyunu bünyesinde bulunduran, yıllardır oyunculara hizmet veren Steam, diğer platformların aksine sosyal medyamsı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Topluluğun inceleme yapabildiği, profillerini düzenleyebildiği, oyunlarda aldığı ekran görüntülerini paylaşabildiği Steam, bu yönüyle de kullanıcıları kendine bağlıyor. Topluluk özelliklerinin arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesi de tahmin edebileceğiniz gibi gruplar. Steam oyuncularını belli bir ortamda buluşturan bu özellik kapsamında kendi Steam grubunuzu nasıl kurabileceğinizi yazımızda anlattık.

Steam İsim Değiştirme

Steam Grup Kurma

Profilinizdeki “Gruplar” sekmesine tıklamanızın ardından açılan ekranda sol tarafta bulunan en alttaki seçenek “Grup Oluştur”a tıklıyoruz. Ardından kurmak istediğimiz Steam grubunun özelliklerini seçip “Oluştur” butonuna tıklayarak Steam grubumuzu kurmuş oluyoruz.

steam grup oluştur

Grup Oluştur kısmına girdikten sonra ise karşımıza bazı seçenekler çıkıyor. Grup Adı kısmına grubun görünecek ismini, Kısaltma kısmına oyunlarda gözükebilecek olan grup kısaltmasını, Grup Bağlantısı kısmına da Steam grubunuzun linkinin nasıl olmasını istediğinizi yazıyorsunuz. Herkese Açık seçeneğini işaretlerseniz gruba katılmak için grup dışındaki oyuncuların davet alması gerekmez. Bu seçeneği grubu kurduktan sonra da değiştirebilirsiniz.

steam grup kurma

Steam’de Grup Oluşturma

  • Steam’de adınızın üzerine gelip “Gruplar”a tıklayın
  • Sol taraftaki seçeneklerin en altındaki “Grup Oluştur”a tıklayın
  • Gerekli bilgileri girip “Oluştur” butonuna tıklayın

Bu üç kısa adımı izleyerek Steam’de istediğiniz grubu kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

Steam Grubumuza Katılın!

Buraya tıklayarak SaveButonu’nun Steam grubuna kolayca katılabilirsiniz. Yazımızla sizlere yardımcı olabildiysek veya sorularınız varsa yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle belirtmekten çekinmeyin. Hepinize iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir