Anasayfa > Blog > Steam Random Key Nedir?

Steam Random Key Nedir?

Bir sektör haline gelmiş ve oyuncuların da sıklıkla satın aldığı Steam Random Key nedir? Türleri nelerdir ve güvenilir mi?

Steam random key, özetle satın aldığınız oyun anahtarından Steam’den rastgele bir kod çıktığı ürün türüdür. Karışık oyunlar içerisinden bir oyun elde ediyor olmak oyuncular için oldukça ilgi çekici olabilmekte. Zira çoğunlukla ödediklerinden çok daha yüksek fiyatlandırması olan bir oyun kazanabiliyorlar.

Steam Oyun İade Etme İşlemi

Bu noktada şunu söylememiz oldukça önemli. Burada satılan ürün anahtarları Steam’deki bütün oyunları barındırmaz. Oyun geliştiriciler oyunlarının kodlarını platformdan ‘Satmamak şartıyla’ alabilmektelerdir. Geliştiriciler kazanç elde edebilmek için çok sayıda anahtarı toptancılara satarlar. Ardından bu satıcılar pek çok geliştiriciden aldıkları bu ürün anahtarlarını karıştırarak satışa çıkartırlar.

Dolayısıyla çoğu zaman bu oyunlar arasında Rockstar, Valve ya da diğer büyük geliştiricilerin oyunlarını görmeyiz. Çoğunlukla daha küçük ve toplu gelire ihtiyacı olan geliştiricilerin oyunları çıkmaktadır. Yine de kütüphane değerini arttırmak isteyen, oyunun kartlarına önem veren kullanıcılar random key alışverişleri gerçekleştirmeye devam ederler.

Satın aldığınız toptancıya göre güvenilirlik başlığı da değişebilmektedir. Bazı satıcılar güvenilir ticaretler gerçekleştirerek marka halini almaya başlamışlardır. Bu noktada müşteri yorumlarına dikkat etmenizi tavsiye edebiliriz. Ayrıca satış resmi olmadığı için, bazen satılan oyunların Steam sayfaları dahi kapatılmış olabiliyor. Bunu da not olarak düşelim.

Steam Random Key Türleri Nelerdir?

Satıcılar ve toptancılar sattıkları ürünleri de kategorize etmeyi bir strateji olarak uygulamaktalar. Satıcıların çoğunluğu bronz, altın, platin ve elmas kod grupları oluşturuyor. Elbette elmas kodlardan ne çıkacağına güvenmek yine sizin elinizde olan bir konu, bunu unutmayın. Müşteri yorumları kurtarıcı rol oynayabilir.

Bu noktada kategorize işlemi aşağıdaki şekilde gerçekleştiriliyor;

  • Geliştiriciler oyunlarını toptancılara satıyor.
  • Toptancılar oyun kalitelerine göre oyunların kodlarını ayırıyor.
  • Ayrılan kodlar kendi içlerinde karıştırılıyor.
  • Ardından satılığa çıkartılıyor.

Umarız içeriğimiz “Steam random key nedir?” sorunuzu yanıtlama konusunda yeterli olabilir. İyi oyunlar ve keyifli vakitler diliyoruz. Sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir