Anasayfa > Blog > Survival Game Nedir? Hayatta Kalma Oyunu Ne Demek?

Survival Game Nedir? Hayatta Kalma Oyunu Ne Demek?

Günümüzün popüler oyun türlerinden survival game nedir ve hayatta kalma oyunu ne demek? Gelin birlikte öğrenelim.

Oyunlar tema ve türler halinde ayrılmakta. Bu temalar ve türler içerisinde çeşitlilikler göstermektedir. İşte bunlardan birisi olan survival game içerisinde yer alan oyunlar da oyuncuları yıllardır eğlendirmekte. Biz konuyu anlatmaya geçelim, siz de dilerseniz aşağıdaki listemizden kendinize uygun bol eğlenceli bir hayatta kalma oyunu seçerek oynamaya koyulabilirsiniz.

En İyi Hayatta Kalma Oyunları

Hayatta Kalma Oyunu Ne Demek?

Bu oyun temasında, oyuncuların ana amacı daha uzun süre hayatta kalabilmektir. Oyunlar oyuncuları daha zorlu koşullar ve rakiplerle süre ilerledikçe test etmeyi sürdürürler. Yani türün anlamı daha uzun süre hayatta kalınmaya çalışılmasıdır diyebiliriz. Temanın temel özelliklerinden de bahsedelim dilerseniz maddeler halinde.

  • Oyuncular zorlu koşullarla mücadele ederler.
  • Koşullar oyun süresi ilerledikçe daha çok zorlaşır.
  • Oyunlar genellikle ana hikayenin sonuna ulaşıldığında biter. (Hikaye varlığına göre bu değişiklik gösterebilir.)

Ayrıca Survival Game isimli bu yapımların bir tür değil, bir tema olduğunun altını çizmekte fayda var. Zira bu tema, çeşitli oyun türleriyle karşımıza çıkabilmektedir.

Bunu daha iyi açıklamak için örnek vermek gerekiyor. Örneğin son yılların en yaratıcı örneklerinden birisi olan Frostpunk oyununda hayatta kalma teması, bir strateji oyunu olarak sunulmuştur. Daha klasik bir örnek vermek gerekirse de Minecraft ya da The Forest oyunları akla gelecektir.

Umarız içeriğimiz yeterince bilgilendirici olmuştur. Keyifli oyunlar dileriz. Sonraki içeriğimizde görüşürüz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir