Anasayfa > Blog > Tartışmalı Hearthstone Şampiyonundan Yeni Açıklama: Pişman Değilim!

Tartışmalı Hearthstone Şampiyonundan Yeni Açıklama: Pişman Değilim!

Geçtiğimiz aylarda Hearthstone oyununda şampiyon olup Hong Kong’u destekleyen açıklamalar yaptığı için ödülü elinden alınan oyuncu Blitzchung’dan yeni açıklamalar geldi.

Yaşanan olaylar Blizzard’a karşı toplumun görüşünü oldukça kötüleştirmişti. Başlangıcında herkesten özür dilenen BlizzCon’da bile protestolar yapılmıştı. Olaylar tam da dinmeye başlamışken toplumun desteğini arkasına alan oyuncu Blitzchung, konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Hearthstone profesyoneli, yaptığı şeyden pişman olmadığını ve yine imkanı olsa yine aynı şeyi yapacağını belirtti. Röportajın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

“Geri dönme şansım olsaydı yine aynı şeyi yapardım. Çünkü bunun kesinlikle yapılması gereken bir şey. Bunu yapmak zorundayım.” 

Toplumun Blizzard’a olan tepkisi ve Blitzchung’a olan desteği sayesinde ödül parasını geri alıp cezası altı aya indirilen oyuncuya Blizzard’dan bir özür bekleyip beklemediği sorulunca Blitzchung’ın cevabı şöyle oldu:

“Hayır, böyle şeylere ihtiyacım yok (gülerek). Yani, bilirsiniz ya, hareketler kelimelerden daha seslidir.”

Başlattığı tartışmadan sonra Çin’de ilgi odağı olan oyuncu, bu durumdan pek de hoşnut değildi açıkçası.

“Bu olayın topluma çok yayılması, beni baskı altında bırakıyor. Sadece spot ışıklarının altında olmaktan değil, daha çok tanınınca daha tehlikeli oluyorsunuz.”

Bakalım tartışmalı şampiyonun bu sözleri, uzun süredir gündemde olmayan tartışmayı yeniden alevlendirebilecek mi?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir