Anasayfa > Blog > Telefon Kaç Saniye Çalar?

Telefon Kaç Saniye Çalar?

Telefonlar her geçen yıl hayatlarımızdaki yerlerini güçlendirmekte, peki hiç merak ettiniz mi telefon kaç saniye çalar? Gelin öğrenelim.

Geçmişte telefonların 2 kere sinyal göndermezse, çağrılarının düşmediği bir dönem vardı. Bu nedenle de 2 ‘dıııt’ sesi duymadan telefonlar açılmazdı ve bu sesler duyulmadan kapatılırsa çaldırma işlemi dahi gerçekleşmemiş olurdu. Bugün 3G, 4.5G gibi teknolojilerle birlikte bu durum ortadan tamamen kalkmış oldu. Artık bağlantı gücünüze göre çağrınız başlatıldığı anda karşı tarafa iletilebiliyor. Bu yüzden “Aa ne çabuk açtın?” gibi diyalogları da telefon görüşmelerinde daha çok yaşamaya başladık diyebiliriz.

Şimdi bu bilgilendirmeyi paylaşmamızın nedenine gelelim. Çağrının düşme süreci genellikle anlık ya da 5 saniye içerisinde gerçekleşebiliyor ve bu bağlantı sürecine dahil. Çağrı normalde 30 saniye sürmekte, ancak bu karşı tarafın telefonunun çalmaya başladığı an itibariyle sayılmaya başlanıyor. Yani ‘Telefon kaç saniye çalar?’ sorusu duruma göre değişebilmekte. Ancak genel olarak 30 saniye ila 35 saniye aralığında sürdüğünü söyleyebiliriz.

Telefon Şarj Etme Sesi Değiştirme

Ayrıca birçok şirket telefon zil seslerini de bu süreyle kısıtlarlar. Ancak bağlantı 2G’den dahi daha düşük olduğunda telefonda bekleme süresinin de artabileceğini not olarak belirtelim.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir