Anasayfa > Blog > Telefon Virüs Temizleme Rehberi

Telefon Virüs Temizleme Rehberi

Cihazlarımızın güvenliği riske girdiği zaman telefon virüs temizleme işleminin önemi de artıyor. Bunun için size rehber hazırladık.

Öncelikle şunu söyleyelim, telefonlarımıza virüs bulaştırmamak oldukça önemli bir husus. Cihazlarımız üzerinden dosyalarımıza ulaşabilir ve bu dosyaları aleyhimizde kullanabilirler. Hatta bununla birlikte banka bilgilerimizi bulabilecekleri gibi, sosyal medya hesaplarımızı da çalabilirler. Bu gibi noktalarda en baştan virüse yakalanmamak lazım diyebiliriz. Peki, bunu nasıl sağlayacaksınız? Örneğin en etkili virüs bulaştırma yolları olan clickbait içerikler konusunda daha dikkatli olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yazımızı mutlaka okuyun.

Clickbait Nedir, Örnekleri Nelerdir?

Geçelim hali hazırda bulaşmış olan virüsleri nasıl sileceğimiz ve temizleyeceğimiz konusuna. Çeşitli virüs türleri olsa da, en güçlü yöntem güncel olarak geliştirilen ve etkisi kanıtlanmış bir antivirüs programı kullanmak olacaktır. Gelin telefon virüs temizleme işlemini yapabileceğiniz yolları listeleyelim.

2 Yolda Telefon Virüs Temizleme İşlemleri

Yazımızdaki yolları uygulayarak 2 aşamanın sonucunda telefonunuzdaki virüslerden kurtulmanız mümkün. Telefonunuza sızan virüsleri temizlemek için aşağıdaki yolları takip edebilirsiniz.

  • Uygulama marketinizden bir yüksek değerlendirme almış güvenilir bir virüs temizleme programı indirin. Onun yaptığı taramada muhtemelen virüs yakalanacaktır. Ancak maalesef bu aplikasyonlar kimi zaman beklediğimiz kadar iyi çalışmayabiliyorlar. Bunun için ikinci aşamaya geçiyoruz.
  • Bilgisayarlarımıza güçlü bir virüs temizleme programı kuruyoruz. Eğer ücretli programlar kullanmak istemezseniz çeşitli demo sürümleri olan programları da kullanabilirsiniz. Malwarebytes, ESET Nod32 gibi markalar dünya genelinde hizmet vererek isimlerini duyurmuş markalardır, ücretsiz sürümleri de oldukça yardımcı olacaktır. Ardından telefonunuzu kablolu bir şekilde bilgisayarınıza bağlayın ve dosya paylaşımı kapalıysa açık hale getirin. Ardından telefonunuzun dâhili hafızasını ve varsa harici hafızasını antivirüs programıyla taratın.

Android Telefon Hızlandırma Rehberi

Bu iki yolun sonucunda yaşadığınız sorunu çok büyük ihtimalle aşacaksınız. Ancak sosyal medya hesaplarınıza bulaşabilecek virüsler için hesaplarınızın güvenlik ve gizlilik ayarlarını kontrol etmeniz gerekiyor.

Not: Bilgisayar ve telefonlarınızda birbirinden farklı ve yine de güvenilir programları çalıştırıp, taramayı bu şekilde gerçekleştirmeniz daha doğru sonuç alabilmenizi sağlayacaktır. Hatta bir bilgisayara erişiminiz yoksa telefonunuzda antivirüs amaçlı birden fazla uygulamadan yardım alarak sağlayabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir