Anasayfa > Sanat Haberleri > ‘The Batman’ Filminden İlk Fragman Geldi

‘The Batman’ Filminden İlk Fragman Geldi

The Batman” 22 Ağustos’ta yayınladığı ilk fragmanıyla izleyicileriyle buluştu. Robert Pattinson, Zoë Kravitz ve Andy Serkis‘li kadrosuyla oldukça iddialı bir giriş yapan Matt Reeves imzalı filmin ekim ayında çıkması bekleniyor.

FanDome Duyuruları

FanDome etkinliği kapsamında DC hayranlarına bir çok yeni haber verdi. Snyder’s Cut olarak bilinen Justice League filminin gerçek versiyonu için ilk fragman gösterildi. Suicide Squad: Kill the Justice League oyunu, Wonder Woman 1984 fragmanı, 2. Suicide Squad filminin fragmanı, yeni Flash kostümü, Black Adam rolünde Dwayne Johnson‘ın yer alması derken önümüzdeki 3 sene boyunca sinema ve oyun severleri heyecanlandıracak onlarca haber yayınlandı.

The Batman Hakkında Bildiklerimiz

Bu yazımızda The Batman filmini ele alıyoruz. Warner Bros DC fanlarının Batman hasretini bitirerek The Batman fragmanını FanDome etkinliğinde yayınladı.

Christopher Nolan’ın üçlemesinden beri bir solo Batman filmi görmemiştik. Bu üçlemede Batman’i başarılı aktör Christian Bale oynamış, Joker rolünde ise Heath Ledger akıllardan silinmeyecek bir performans sergilemişti. Batman v Superman ve Justice League gibi filmlerde yer alan Ben Affleck’in oynadığı Batman’in ise bir solo filmi olmamıştı.

DC yeni hamlesiyle Robert Pattinson’ı Batman olarak karşımıza çıkarıyor. 1986 doğumlu yakışıklı İngiliz aktör sadece fragmandaki performansıyla DC fanlarının ilgisini çekti bile. Bir Batman filmine yakışacak karanlık atmosferiyle ve farklı kötüleriyle The Batman fragmanı izleyicilerden tam not aldı.

The Batman rolünde Robert Pattinson
The Batman rolünde Robert Pattinson

Suçun eksik olmadığı Gotham, bir seri katil vakasıyla sarsılıyor ve şehrin çeşitli noktalarında henüz sebebini bilmediğimiz bazı eylemler gerçekleşiyor. Bu sorunları çözmek ana karakterimiz Batman’e kalacak… Film ayrıca Batman’in suçla savaştaki 2. yılını işleyecek. Bu da karşımızda daha genç ve tecrübesiz bir Batman olacağı anlamına geliyor. Yapımcılar Batman’in kariyerinin ilk yılı için ayrı bir dizi çekmeyi planlıyorlar.

Paul Dano'nun hayat vereceği "Riddler"
Paul Dano’nun hayat vereceği “Riddler”

Alfred’i Andy Serkis’in ve James Gordon’ı Jeffrey Wright’ın canlandıracağı filmin fragmanında Batman’i ayrıca Catwoman ile dövüşürken görüyoruz. Batman’in mücadele edeceği isimler Catwoman ile bitmiyor. Filmde Paul Dano “Riddler” rolüyle karşımıza çıkarken Collin Farrell ise “Penguin” karakterini canlandıracak. Riddler, yani bulmacacı en son 1995 yapımı Batman Forever filminde Jim Carrey ile karşımıza çıkmıştı ve fazla beğeni almamıştı. Yeni Riddler’ın çizgi roman aslına daha çok uyması bekleniyor. Bunların yanında filmde suç lideri ve mafya Carmine Falcone ile karşılaşmamız da olası.

The Batman

Fragmanda hala tam olarak açıklanmayan bazı karakterler de var. Yüzleri boyalı bir grup ve göğsünde “To The Batman” (Batman’e) yazan bir eylemci bunlardan bazıları…

En çarpıcı sahnelerden birisi ise Batman’in “I am vengeance” “Ben intikamım.” repliği. Çizgi romanlarda Batman’den duymaya alıştığımız bu ifadeye fragmanda da yer verilmiş.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir