Anasayfa > Blog > The Book of Boba Fett ve Star Wars Serisinin Geleceği

The Book of Boba Fett ve Star Wars Serisinin Geleceği

Bu yazımızda sizlerle ufak bir The Book Of Boba Fett incelemesi yapacak ve Star Wars isminin, serisinin geleceği hakkında konuşacağız. 

Star Wars serisi bilim kurgu severler için vazgeçilmez bir seri. George Lucas tarafından yaratılmış bu evren 1977 yılında yayınlanan ilk film ile hayranlarını etrafına toplamayı başardı ve günümüze kadar sayısız farklı medya formatında karşımıza çıktı. 9 ana film, hikayeyi destekleyici Rogue One ve SOLO gibi yan filmler, diziler, animasyonları ile Star Wars evreni her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bugün ise bu evren hakkında yayınlanan en son içerikten ve Star Wars isminin geleceğinden bahsedeceğiz. İçeriğimiz hakkında daha fazla ilerlemeden şu uyarıyı yapmakta fayda var:

Bu içerik The Book of Boba Fett, The Mandalorian ve diğer Star Wars içerikleri hakkında spoiler içermektedir. Bu uyarıya dikkat ederek devam etmenizi tavsiye ederiz.

The Book of Boba Fett, -bu yazının yazıldığı tarih baz alınarak- Star Wars evreni hakkında yayınlanan en güncel içerik olarak karşımıza çıkıyor. 29 Aralık’ta yayına giren ve 7 bölüm süren The Book of Boba Fett’i tanımlamak gerekirse kendisine bir “Space Western” diyebiliriz. Star Wars evreninde galaksinin en ünlü ödül avcılarından biri olan Boba Fett‘i konu alan bu dizi karakterin orijinal üçlemeden sonraki kaderini bizlere aktarıyor. Bizlere bir suç lordunun yükselişi hikayesini anlatan The Book of Boba Fett bu sırada pek çok tanıdık karakteri de bizlere gösteriyor. Bu tanıdık isimler kimi zaman orijinal filmlerden olurken kimi zaman da yakın zamanda izlediğimiz The Mandalorian’dan oluyor. Diziyi daha detaylı incelediğimiz kısımda bu karakterlerden bahsedeceğiz. The Book of Boba Fett hakkında derinlemesine konuşmadan önce dizinin yapımcısı Jon Favreu‘dan bahsedelim.

Yapımcı ve yazar Jon Favreau:

Jon Favreau sinema ve televizyon hayranları için çok da yabancı bir isim değil. Kendisi özellikle Marvel hayranlarının pek yakından tanıdığı bir isim. MCU’da Happy karakteri olarak karşımıza çıkan Favreau oyunculuğunun yanında çeşitli MCU filmleri (Avengers Endgame, Infinity War gibi) ve Star Wars evreninin en yeni parçaları olan dizilerde yapımcılık görevini de üstlenen birisi. Serinin hayranları tarafından kimi zaman Star Wars’ı kurtaran isim olarak bile adlandırılan Favreu bu yapımda da yapımcılık görevini üstleniyor. Pek çok başarılı yapımda yapımcılık ve yazarlık görevini üstelenen Favreau’yu bu başarılarıyla önümüzdeki Star Wars ve MCU içeriklerinde de bu görevde görmek mümkün.

The Book of Boba Fett: Bir Suç Lordu Hikayesi

The Book of Boba Fett, adı ile kendisini oldukça iyi açıklayan bir yapım. Star Wars prequel serisinde çocukluğunu, orijinal üçlemede ise yetişkin halde gördüğümüz Boba Fett’in Return of the Jedi filminde Sarlacc’ın ağızına düştükten sonra neler yaşadığını bizlere gösteren bu yapım karakterin yeniden yükselişini de irdeliyor. Yazının burasına kadar geldikten sonra bunu duymak çok da şaşırtıcı olmayacaktır ama evet, efsanevi ödül avcısı Boba Fett Return of the Jedi sonrasında hayatta kalmayı başarıyor. Bütün ekipmanlarını, Beskar zırhını ve silahlarını kaybettikten sonra bir süre hayatını kum insanları olan Tusken Raiderlar ile yaşayan Fett yaşadığı çeşitli olaylar sonrası yükselişe geçen ve kum gezegeni Tatooine’de “Daimyo” unvanına ulaşan Fett bu başarı sonrasında çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Bu zorlukların arasında ise Clone Wars serisinden tanıdığımız Cad Bane gibi karakterler yer alıyor. Tabii ki Fett bu yolculuğunda yalnız değil. The Mandalorian dizisinden tanıdığımız Fennec Shand, yine aynı dizinden Din Djarin gibi karakterler de Fett’in yanında yer alıyor. Bu mücadeleye dahil olmasalar The Book of Boba Fett bizlere Luke Skywalker, R2D2, Ashoka Tano gibi karakterleri de gösteriyor. The Mandalorian ile oldukça iç içe olan bu yapım ayrıca finali ile de The Mandalorian sezon 3 için bir yol yapıyor.

Bütün bu hikaye işlenişi içerisinde Tatooine’i ve bu tanıdık yüzleri yeni nesil teknolojiler ile ekranlarda görmek de izleyiciyi oldukça mutlu ediyor. Görsel olarak The Mandalorian ile aynı teknolojileri kullanan The Book of Boba Fett görsel anlamda bizlere oldukça başarılı bir deneyim sunuyor. Dizinin görsel kalitesinden bahsetmişken bir başka sanatsal taraf olan müziklerinden bahsetmeden geçmek olmaz. Dizinin müzikleri yine kendisini The Mandalorian’dan tanıyacağımız bir isme emanet. Ludwig Goransson dizinin atmosferini ve ortamını başarılı bir şekilde yansıtacak bir işe imza atmayı başarmış. Eğer henüz deneyimlemediyseniz veya tekrardan duymak istiyorsanız sizleri aşağıdaki bağlantıdan Ludwig Goransson’ın The Book of Boba Fett eserini dinlemeye davet ediyoruz.

Star Wars Serisinin Geleceği

Bu noktaya kadar serinin en yeni parçası olan The Book of Boba Fett hakkında konuştuk. İçeriğimizin buradan sonraki kısmı ise serinin devamı ve geleceğinden bahsedeceğiz. The Mandalorian ve The Book of Boba Fett ile yakalanan başarı ve şimdiye kadar yapılan duyurular aslında bizlere Star Wars serisinin geleceği hakkında önemli ipuçları veriyor. Disney+’ın giderek yaygınlaşması ve bu dizilerin popülerliği göz önüne alınırsa bir süre daha Star Wars serisi hakkında diziler görmeye devam edeceğiz gibi duruyor. Bu gelecek dizilerden en yakında izleyeceğimiz ise uzun süredir beklenen Kenobi olacak. Mayıs ayında çıkışını yapacak Kenobi’den sonra Disney+ platformunda Andor isimli Rogue One öncesini anlatan bir dizi, Ahsoka Tano’nun kendi dizisi ve Lando Calrissian hakkında bir dizi hakkında planlar yapılmakta.

Tabii ki Star Wars serisi sadece Disney+ özel dizileri ile devam etmeyecek. Bu diziler birer birer vizyona girerken oyun sektörü de Star Wars Eclipse, The Old Republic Remake gibi yapımlar ile seriye destek verecek.

Şimdilik Star Wars serisinin geleceği hakkında resmi olarak duyurusu yapılmış içerikler bu şekilde. Yeni duyurular ve teoriler ortaya çıktıkça bunları sizlere aktarıyor olacağız.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir