Anasayfa > Sanat Haberleri > Top Gun: Maverick ABD’de Gişe Rekoru Kırdı

Top Gun: Maverick ABD’de Gişe Rekoru Kırdı

1986 yapımı klasikleşmiş aksiyon filmi Top Gun’ın devamı Top Gun: Maverick, sinema tarihine kazınacak bir gişe başarısına doğru koşuyor. Şu an Tom Cruise’un kariyerinin en başarılı projesi olan filmin sadece hafta sonu elde ettiği hasılat 30 milyon doları aşmıştı. Gişe gelirleri 1 milyar dolar bandını aşan filmin Türkiye’deki hasılatı da hatrı sayılır derecede yüksek.

Bir nesle savaş pilotu olma hayalleri kurduran 1986 yapımı Top Gun, 36 yıl sonra yeni filmiyle 27 Mayıs‘ta vizyona girdi. Aksiyon filmi deyince akla gelen ilk isimlerden Tom Cruise‘un kariyeri için de en önemli basamaklardan olan seri, özellikle pandemi süreciyle hayatımızdaki yerleri büyüyen dizi/film abonelik platformlarının da etkisiyle eski talep yoğunluğunu kısmen kaybeden sinema sektörünün film severler tarafından hala rağbet gördüğünü kanıtlıyor.

Film, 1 Milyar Dolar Bandını Aştı

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli bir savaş pilotunun hikayesine şahit olduğumuz Top Gun: Maverick, 1 milyar dolardan fazla hasılat elde ederek Tom Cruise‘ın kariyerindeki en başarılı proje oldu. Son açıklanan rakamlarla 1 milyar 115 milyon dolar gişe geliri elde eden film, ABD‘de ise gişe rekoru kırdı.

Top Gun Maverick, ABD’de En Çok Hasılat Yapan 6. Film

Yeni Top Gun filmi, ABD’de gelmiş geçmiş en çok izlenen 6. film oldu. Böylelikle, 683 milyon dolar hasılatla, Avengers: Infinity War‘ı geride bırakan yapım, listede Black Panther‘den sonra geliyor. ABD‘de gelmiş geçmiş en çok izlenen film ise Star Wars: The Force Awakens.

Merak edenler için ABD‘de en çok hasılat yapmış 10 film:

  1. Star Wars: The Force Awakens (936 milyon dolar)
  2. Avengers: Endgame (858 milyon dolar)
  3. Spider-Man: No Way Home (804 milyon dolar)
  4. Avatar (760 milyon dolar)
  5. Black Panther (700 milyon dolar)
  6. Top Gun: Maverick (638 milyon dolar)
  7. Avengers: Infinity (678 milyon dolar)
  8. Titanic (659 milyon dolar)
  9. Jurassic World (653 milyon dolar)
  10. The Avengers (623 milyon dolar)

Aynı zamanda Top Gun: Maverick ise 1 milyar 403 milyon dolar hasılat ile dünyada en çok izlenen 12. film oldu.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir