Anasayfa > Blog > TS3 Nedir, TeamSpeak 3 Nasıl Kullanılır?

TS3 Nedir, TeamSpeak 3 Nasıl Kullanılır?

Sesli iletişim denildiğinde akla gelen ilk programlardan birisi olan Ts3 Nedir ve ne kadar internet yer? Haydi, soruları yanıtlayalım.

TS3 Nedir?

TS3, asıl adı TeamSpeak 3 olan bir toplu sesli iletişim programıdır. İnsanların kurduğu sunuculara, diğer kullanıcıların da katılmasıyla ve sunucu içerisindeki odalarda sesli, yazılı iletişim kurmaları yoluyla kullanılır.

Discord Nitro Nedir?

Geçtiğimiz yıllarda en popüler uygulamalardan birisi olmasına karşın, günümüzde kullanıcılarının birçoğunu daha yeni teknolojiler barındıran Discord adlı platforma kaybetmiştir. Bunun nedenlerinden bahsetmemiz gerekirse:

  • Discord’da sunucu kurmanın ücretsiz olması
  • Platformun influencer ve yayıncılar tarafından desteklenmesi
  • Sesli ve yazılı iletişimin sunucular haricinde de devam edebilmesi, DM (Direct message) sisteminin gelmesi
  • Skype’ta görebildiğimiz görüntülü iletişimin dâhil olması
  • Ekran paylaşımı özelliği gibi diğer teknolojik gelişmeler

Her ne kadar daha geçmişte kalmış bir teknoloji olarak görülüyor olsa da oyun sunucularının TeamSpeak kullandığını nadiren de olsa görebiliyoruz. Bu nedenle kullanmak isteyen arkadaşlarımız için bu noktaya da değinelim.

TeamSpeak 3 Nasıl Kullanılır?

Öncelikle programı buradan sisteminize uygun seçenekle indirebilirsiniz. Basit bir şekilde kurulumu yaptıktan sonra programı açın. Sol üstten bağlanmak istediğiniz sunucunun IP adresini yazarak sunucuya giriş yapabilirsiniz. Ayrıca yine üst kısımda yer alan ayarlar kısmında mikrofon ve kulaklığınızla ilgili yaşayabileceğiniz sorunları çözebilirsiniz.

TS3 Ne Kadar İnternet Yer?

Sesli iletişim sağlayan diğer programlardan pek de farklı bir harcama yapmadığını söyleyebiliriz. 1 saatlik aktif kullanım ve sürekli iletişim halinde 35 MB ve 50 MB aralığında bir kota harcayacağını söyleyebiliriz. Tabii sürekli iletişim kurmadığınız daha sakin bir ortamda harcanılan internet de düşecektir.

Eğer kota sizin için önemli bir unsursa, girdiğiniz sunucunun yöneticisinden ses kalitesinin daha düşük olduğu bir oda kurmasını isteyebilirsiniz. Bu direkt olarak harcanan interneti de etkileyecektir. Fakat unutmayın ki bu iletişimin sağlıklı ilerlemesini de engelleyebilir.

Umarız içeriğimiz Ts3 nedir sorunuzu yanıtlayabilmiştir. Eğlenceli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir