Anasayfa > Blog > Twitch Drop Nedir, Nasıl Düşürülür?

Twitch Drop Nedir, Nasıl Düşürülür?

Platformu kullanan pek çok izleyicinin mutlu olmasına vesile olmasıyla duyulan servis, Twitch Drop nedir ve nasıl düşürülür?

Twitch Drop, izleme yoluyla oyuncuların çeşitli hediyeler kazanabildikleri bir hizmettir. Bu hizmette Twitch hesabı ve oyun hesabı basit formlarla birbirine bağlanır. Ardından oyuncu anlaşmalı yayınları izlerken algoritma tarafından seçilerek ödüllendirilir. Oyun geliştiricileri bu noktada Twitch ile anlaşmalar yapar ve şartları yine geliştiriciler belirler. Dolayısıyla bu ödüllendirmelerin neleri barındırdığını söylemek oldukça güç diyebiliriz. Kimi geliştirici bir oyun verirken, kimi yayıncı içerik ya da ganimet paylaşmayı tercih edebilir.

IRL Ne Demek?

Her ne kadar internette çeşitli söylentiler dolanıyor olsa da, platform bu noktada oldukça net bir şekilde belirtmiş. Ödül kazanmak tamamen şansa bağlı ve bu şansı elde etmenin tek yolu ilgili yayınları takip etmekten geçiyor. Dolayısıyla çeşitli internet mecralarında karşılaşabildiğimiz söylentilere inanmayın. Ancak biz yine de belirtilmesi gereken genel ‘izleyici’ kurallarını sizinle paylaşalım. Bu sayede soru işaretlerini ortadan kaldırabiliriz.

Twitch Drop Nasıl Düşürülür?

İzleyici olmak yeterli demiştik. Ancak ünlü canlı yayın platformu izleyicileri ayırt etme noktasında oldukça yetenekli. Dolayısıyla izleyici olma şartlarını hatırlamakta fayda var.

  • Yayını izlerken farklı sekmelere geçmek sizi ‘İzleyici’ listesinin dışarısına çıkartır.
  • Akış devam ederken bilgisayarınız uyku moduna geçmemeli ya da siyah ekrana düşmemelidir.
  • Telefondan, tabletten ve PC’den farklı yayınları izlemeniz sorun teşkil etmez. Aynı hesabı kullansanız dahi önemli olan şey alakalı içeriği izliyor olmanızdır.

Bu içeriğimizle “Twitch Drop nedir?” sorusunu yanıtlandırmaya çalıştık. Umarız okurlarımız için yeterli bir yazı olmuştur. İyi oyunlar ve keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir