Anasayfa > Tanıtım Yazıları > Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Açmak Artık Çok Kolay!

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Açmak Artık Çok Kolay!

E-ticaret sektörü dünya çapında her geçen yıl hızlı bir şekilde yükselmektedir. Bu nedenle birçok firma ve girişimci burasını bir fırsat olarak görerek buraya adım atmayı talep etmektedir.

Her ne kadar geleneksel pazarlamaya göre online ticaret daha uygun fiyatlara sahip olsa da, kişiler her zaman en uygun fiyata sektördeki hayatlarına başlamak ister. Ücretsiz şekilde sunulan e-ticaret paketleri, size bu konuda yardımcı olur.

Eticaret.com tarafından sunulan free paketi kullanarak ücretsiz bir şekilde sektördeki hayatınıza başlayabilirsiniz. Şu gibi adımları izleyerek, siz de kolay şekilde e ticaret yapabilirsiniz:

  1. Satacağınız ürünlere karar verin
  2. Toptancı seçin
  3. Şirket kurun
  4. Sitenizi açın

Böylece çok kısa süre zarfında müşterileriniz ile bir araya gelebilirsiniz.

Satacağınız Ürünlere Karar Verin

Bir girişimci olarak eticaret yapmak istiyorsanız, öncelikle ne satacağınıza karar verilmelidir. Bu çerçevede birçok şey tercih edebilir. Örnek olarak en popüler ürünler arasında şu gibi ürünler vardır:

  1. Ev ve dekorasyon ürünleri
  2. Araç aksesuarları
  3. Mutfak araç-gereçleri
  4. Evcil hayvan ürünleri
  5. Bebek tekstili ve bebek bakımı
  6. Kozmetik ürünler
  7. Erkek ve kadın tekstil ürünleri

Bunun yanı sıra niş fikirleri de benimseyebilirsiniz. Böylece daha küçük bir kitleye daha iyi şekilde ulaşabilirsiniz.

Toptancı Seçin

Ücretsiz e ticaret sitesi açmak isteyen bir girişimcinin imalatı bulunmayabilir. Eğer kendi ürünleriniz yoksa toptancı ile anlaşma yapabilir, ürünleri kendisinden temin ettikten sonra satma yoluna gidebilirsiniz. Günümüzde çok sayıda toptancı olduğu için mümkün olduğu kadar hepsini inceleyip, aralarından bir karara varmak önerilir. Bu esnada,

  1. Toptancının teknolojiye ne kadar yakın olduğu,
  2. Ürünlerinin ne kadar kaliteli olduğu,
  3. En az ve en fazla kaç ürün siparişi yapılabildiği,
  4. Ürünlerin size ne kadar hızlı geleceği,
  5. İki sipariş arasında geçmesi gereken süre,

Gibi konular değerlendirilmelidir. Böylece daha iyi çözümler elde etmeniz mümkündür.

Şirket Kurun

Eticaret yapmak istiyorsanız, bir şirket kurmanız gerekir. Bu çerçevede şirket, anonim ve limited olup her birinin özellikleri farklılık gösterir. Tümünü değerlendirerek, aralarından size en uygun olanlara hemen karar verebilirsiniz.

Sitenizi Açın

Bu adıma geldiğinizde sadece bir site açmanız kalır. Eğer ücretsiz e ticaret sitesi açmak istiyorsanız, Eticaret.com ile şu şekilde bunu gerçekleştirebilirsiniz:

  1. com ana sayfasındaki hemen ücretsiz başla seçeneğine tıklayın.
  2. Karşınıza gelen ekrandan, free paket seçeneğini seçin.
  3. Boş alanları doldurun.
  4. “Kaydet” dedikten sonra devam et üzerine tıklayın ve diğer adımları gerçekleştirin.
  5. Ürünlerinizi seçerek ekleyin.
  6. Arayüz tasarımını belirleyin.
  7. Ödeme ve kargo ayarlarını tamamlayın.

Böylece e-ticaret siteniz ücretsiz bir şekilde oluşturulabilir.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Açmak

Ücretsiz eticaret sitesi açmak, birçok girişimcinin başvurduğu ilk yöntemlerden biridir. Fakat yanlış altyapı, firma ve platform seçimi, çoğu zaman girişimlerin başarısız olmasıyla sonuçlanmaktadır. Bu nedenle ileriye yönelik kararlı ve başarılı planlarınız varsa, ücretsiz e ticaret sitesi açmak için başarısını kanıtlamış bir alt yapı firmasıyla çalışmanız daha doğru olacaktır.

Bu noktada kurumsal birçok firmaya alt yapı desteğinde bulundan eticaret.com, ücretsiz ve ücretli farklı çözümlere sahiptir. Ücretsiz planında gelişmiş birçok özelliği içerisinde barındıran firma, özellikle de eticaret faaliyetlerine yeni başlayan firmalar için avantajlıdır.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Nasıl Açılır?

Ücretsiz eticaret sitesi açmak için ilk olarak kullanacağınız alt yapıya karar vermeniz gerekecektir. Ardından kaç ürüne sahip olduğunuz, müşterilerinize sunacağınız özellikler ve sektörünüzü belirlemeniz gerekecektir. Eticaret.com’un sunduğu ücretsiz paket ile yalnızca üç adımda e-ticarete başlamak mümkündür.

  • Bunun için ilk olarak siteye üye olun,
  • Ardından ürünlerinizi ve ürün görsellerinizi yükleyin,
  • Tasarımı seçerek ödeme ve kargo ayarlarını düzenleyin,
  • Sitenizi yayına alarak hemen satışa başlayın.

Ücretsiz E-ticaret Paketlerinin Özellikleri Neler?

Firma tarafından sunulan Free paket, gelişmiş birçok özelliği içerisinde barındırmaktadır. Ürün çeşidi az olan ya da deneme yapmak isteyen markaların tercihine uygundur. Özellikle paket içerisinde bulunan eğitim dokümanları, 7/24 canlı destek hizmeti, anlaşmalı kargo avantajları ve diğer özellikler ilk kez bu sektöre adım atacaklar için kolaylık sağlayacaktır.

Genel olarak sunulan ücretsiz e ticaret alt yapısı özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  1. 25 adet ürün ekleme
  2. 100 GB yıllık trafik / sunucu kullanımı
  3. Eğitim dokümanları
  4. 1 adet ücretsiz ödeme sistemi entegrasyonu
  5. Kapıda ödeme / EFT – havale ile ödeme
  6. Kullanıma hazır tema şablonları
  7. Anlaşmalı kargo firmaları
  8. Yazılım güncelleme desteği

Bu gibi özellikler sayesinde girişimciler, küçük ya da orta çaplı firmalar daha iyi bir başlangıç gerçekleştirilebilir.

Ücretsiz Paketler Seçilmeli Mi?

Ücretsiz paketler başlangıçta kalitesiz ve kullanışsız olarak görülse de Eticaret.com tarafından size sunulan free paket bir tarz başlangıç paketidir. Özellikle eticaret dünyasına yeni adım atan kişiler bu konuda çoğu şeyi bilmeyebilir. Buna site yönetimi, ürün eklemesi gibi konular da dahildir.

Eticaret.com tarafından size sunulan bu paketler, sektörü daha iyi tanımanıza yardımcı olur. Eğer müşteri potansiyeliniz gelişmişse uygun fiyatlar ile farklı paketleri de kullanabilirsiniz. Bu kapsamda mid paketi free seçeneğe ek olarak şunlara sahiptir:

  1. Alan adı
  2. 100 adet ürün ekleme
  3. 1000 GB yıllık trafik/sunucu kullanımı
  4. Ticket destek hattı
  5. Özel SSL sertifikası
  6. Günlük yedekleme

Bu da yetersiz gelmişse maksi paketi tercih etmeniz de mümkündür. Bu kapsamda midi özelliklerinin yanı sıra şunlar vardır:

  1. 200 adet ürün ekleme
  2. Premium tema seçenekleri
  3. Tema düzenleme editörü
  4. Blog modülü
  5. Hediye çeki sistemi
  6. 2000 GB yıllık trafik/sunucu kullanımı
  7. Ticket + telefon destek hattı
  8. Sınırsız ödeme sistemi entegrasyonu

Bu bakımdan e ticaret siteniz de sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Eticaret.com tarafından sunulan ücretsiz e-ticaret paketi, bu bakımdan oldukça avantajlıdır.

Ücretsiz e ticaret sitesi açmak oldukça kısa sürmektedir. Böylece minimum maliyet ile sektörü daha yakından tanıyabilirsiniz. Eğer bir süre sonra bu yetersiz gelmeye başlamışsa, midi paketi ile büyüme sürecinde platformunuzu daha iyi şekilde kullanabilirsiniz.

İşlerinizi genişletmişseniz, maksi paketi ile müşterilerinize daha iyi hizmetler verebilirsiniz. Sahip olduğu kullanıcı dostu tasarımı sayesinde sadece siz değil, müşterilerinize de daha iyi şekilde kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir