Anasayfa > Blog > Vac Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Hatası Çözümü

Vac Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı Hatası Çözümü

Özellikle CS:GO ve diğer Valve oyunlarında sıkça yaşanan sorunlardan birisi olan Vac Oyun Oturumunuzu Doğrulayamadı hatası çözümü tüm yollarıyla bu yazıda.

VAC açılımı Valve Anti-Cheat şeklindedir. Yani bu hatanın çıkma sebebi oturumunuz doğrulanamadığında diğer oyuncuları korumak amacıyla sunuculara erişiminizi engellenmeye çalışılmasıdır. Hatanın çıkmasında pek çok sebep olabilir. Tasvip etmiyor olsak da eski sürümlü bir hile kullanılması, bildirilemeyen bir Steam ya da oyun güncellemesi ya da ufak sistem aksaklıkları nedeniyle pek çok oyuncu her gün bu hatayı alabiliyor. Sebepleri üzerine konuştuğumuza göre çözümlerine geçebiliriz.

Not: Oyun performansınızı ve çeşitli hataların çözümü için hazırladığımız CS:GO Başlatma Seçenekleri yazımızı da okumayı ve uygulamayı unutmayın.

En Doğru CS:GO Başlatma Seçenekleri

Oyunu kapatıp açmak (Şaka değil)

Gerçekten de çoğu zaman oyunu kapatıp açmak direkt olarak hatayı çözebiliyor. Ufak sistem aksaklıklarını oyunu kapatıp açarak giderebiliyor olmamız komik olsa da bu geçerli bi çözüm yolu olmaya emin adımlarla devam ediyor.

Steam’i kapatıp açmak (Yine şaka değil)

Steam gelen güncellemeyi size bildirme konusunda sorun yaşamış olabilir ve sunucular bu yüzden sizin sunucuya bağlanmanıza izin vermiyor olabilir. Steam’i tamamen kapatıp tekrar açarak yeni gelen güncellemeleri yükleyerek oyuna bağlanmaya hazır hale getirebiliriz.

Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula işlemi

Oyunu kapatıp açtığımızda ya da en son noktada Steam’i kapatıp açtığımızda eğer oyun güncel değilse ya da açılırken sorun yaşıyorsa hepsinin çözülmüş olmasını bekliyoruz. Fakat maalesef bazen bunlar bütün sorunları ve sistemdeki afallama durumlarını önleyemiyor. Bu durumda ise en net çözüm yolu olan ‘Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula’ yolunu tercih etmeliyiz. Peki nasıl yapılıyor bu işlem?

  • Öncelikle Steam üzerinden kütüphanemizi açıyoruz ve Counter-Strike: Global Offensive oyunumuza sağ tıklıyoruz.
  • Sonrasında burada özellikler bölümüne tıklıyoruz.
  • Ardından ‘Yerel Dosyalar’ kısmına geçiyoruz ve Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula diyoruz.
  • Bu işlem duruma göre 5 dakika kadar sürebilmekte, dolayısıyla sabırlı oluyoruz.

VAC Was Unable to Verify Your Game Session

Valve oyun oturumunuzu doğrulayamadı

Hatayı bu şekilde alan arkadaşlar da olabilir. Bu şekilde alma sebebiniz oyunun İngilizce olarak başlıyor olması. Eğer yukarıda bahsettiğimiz çözüm yollarını uygularsanız aynı hatayı aldığınız için sizin de sorununuz ortadan kalkacaktır.

Bu yollardan birisiyle sorununuzun çözülmemesi epey zor da olsa eğer Vac oyun oturumunuzu doğrulayamadı şeklinde uyarı vermeye devam ederse Steam üzerinden destek istemeyi düşünebilirsiniz. İyi oyunlar.

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

2 Yorumlar

  1. Efekan Raşit Zeybek

    bu hafta 3 lobiden birinde bu sorun yaşadım

  2. işe yaradı teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir