Anasayfa > Blog > VALORANT Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı Hatası Nasıl Çözülür?

VALORANT Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı Hatası Nasıl Çözülür?

Birçok oyuncunun oyuna girmesini engelleyen “VALORANT Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı Hatası” nasıl çözülür, çözümü nedir?

Riot Games’in popüler FPS oyunu VALORANT’ta oyuncuların deneyimini baltalayan hatalar ara sıra karşımıza çıkabiliyor. Bunların arasında bulunan “VALORANT Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı Hatası” da birçok kişinin karşılaştığı, kolay kolay çözülemeyen bir hata. Yazımızda bu hatanın sebebinden ve çözmek için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bahsettik.

Eğer 32-bit bilgisayar kullanıyorsanız bu çözümlerin işinize yaramayacağını, bilgisayarınızı 64-bit’lik bir işletim sistemi üzerinde çalıştırmanız gerektiğini belirtelim. Bunun için cihazınıza format atmaya ihtiyaç duyacaksınız. Şayet hatayı 64-bit’lik bir sistemde alıyorsanız aşağıda bahsettiğimiz çözümleri deneyebilirsiniz.

VALORANT Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı Hatası

Bu hatanın sebebi birçok yerde karşılaşabileceğiniz gibi işletim sisteminizin bit değeri. VALORANT, bilgisayarların minimum x64 olmasını istediği için 32 bitlik bilgisayarlarda çalışmıyor. Bu sebeple 32 bit bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayarınızı 64 bit yapmaktan başka çareniz bulunmuyor. Bilgisayarınızın kaç bit olduğunu öğrenmek için Bilgisayar’a sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine girmeniz yeterli olacaktır.

Fakat bilgisayarınızın 64 bit olması durumunda da bu hatayı alabiliyorsunuz. Bu durumda uygulayabileceğiniz spesifik bir çözüm olmasa da birçok kişi aşağıdaki yöntemlerle hatadan kurtulduğunu belirtiyor. Bu genel çözüm yollarını kullanarak “VALORANT Bu Oyun Senin İşletim Sisteminde Çıkmadı” hatasını çözebilirsiniz.

  • Sisteminizi yükseltin

32-bitlik işletim sistemi kullanıyorsanız 64-bit’e yükseltmekten başka bir çözümünüz maalesef bulunmuyor. Bunu sadece VALORANT için değil, diğer oyunlar için de yapmanızı öneririz. Zira, birçok oyun geliştiricisi artık 32-bitlik işletim sistemlerini desteklemeyen oyunlar piyasaya sürüyor.

  • Sürücülerinizi güncelleyin

Ekran kartı sürücülerinizi güncellemeniz hem oyunda daha iyi performans almanızı sağlar, hem de bu hatayı çözmenize olanak tanır. Aşağıdaki butondan sürücü güncelleme işlemini nasıl yapacağınızı da bilmiyorsanız detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Driver Güncelleme

  • Oyun dosyalarını onarın

Bu hataya sebep olan durumlardan bir tanesi oyunun dosyalarında bulunan bir bozukluk olabilir. Bunu çözebilmek için yapmanız gereken şey ise oyun dosyalarını onarmak, hata sürerse de oyunun dosyalarını tamamen sildikten sonra VALORANT’ı yeniden yüklemek. Oyunun dosyalarını onarmak için yapmanız gereken şey ise oyunu kurduğunuz dosyayı tekrar açıp setup uygulamasını çalıştırmak.

  • VALORANT’ı tekrar yükleyin

Bu hatayı yaşayan 64-bit bilgisayar kullanıcılarının derdine derman olan yegane yöntem bu olmuş gibi gözüküyor. VALORANT’ı tamamen silmenizin ardından oyunun tekrar yüklerseniz probleminiz çok büyük ihtimalle çözülecektir.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir