Anasayfa > Blog > VALORANT Hata Kodu 43 Çözümü – Nasıl Çözülür?

VALORANT Hata Kodu 43 Çözümü – Nasıl Çözülür?

Riot Games’in popüler FPS oyunu VALORANT kapsamında oyuncuların karşısına çıkan hata kodu 43 çözümü nedir, bu hata nasıl çözülür?

VALORANT, 2020 yılında Riot Games tarafından piyasaya sürülmüş, çıkışından beri oldukça popüler olmuş bir FPS oyunu. Gerek kendi başarısıyla, gerek yayımcısının büyüklüğü ve azmiyle çok yüksek oyuncu sayılarına ulaşmayı başaran oyun, bazen farklı problemlerle karşımıza çıkabiliyor. Bu problemler de maalesef VALORANT oyuncularının oyuna başlayamamasına sebep oluyor.

VALORANT hata kodu 43 de bu sorunlardan bir tanesi. Neyse ki bu sorunu çözebilmek için gayet kolay bir yöntem bulunuyor.

VALORANT Hata Kodu 43 Çözümü

  • Bu hatanın çözümü için Riot Games’in tavsiye ettiği yegane yöntem, Riot İstemci’nizi tekrar başlatmak.

Kısacası VALORANT’ı tamamen kapatıp tekrar açarak bu hatadan kurtulmanız gerekiyor. Oyunu tamamen kapattığınıza emin olmak için görev yöneticisini kullanabilirsiniz. Diğer çözüm yöntemlerini denemeden önce problemin sizde mi olduğunu yoksa sunucuda mı olduğunu belirleyin. Bu siteyi kullanarak VALORANT’ın sunucu durumuna göz atabilirsiniz. Eğer problem sizde değilse boşuna zaman kaybetmek istemezsiniz.

Eğer bu çözüm işinize yaramadıysa antivirüs veya Windows Defender gibi hizmetlerin aktivitesini durdurup VALORANT’ı tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Koruyucu yazılımlarınızı oyunun ardından tekrar aktifleştirmeyi ihmal etmeyin.

Riot Games’in daha önce League of Legends için hazırladığı, fakat VALORANT için de işinize yarayabilecek aşağıdaki yönteme de göz atmanızı öneririz. Bilgisayarınızın internet ayarlarını oyundan sonra eskisine döndürmeyi unutmayın.

Bunların hiçbiri işe yaramazsa bilgisayarınızı kapatıp açmak veya modeminizi kapatıp açmak gibi yöntemlere başvurabilirsiniz. Eğer bunlardan da bir çözüm çıkmıyorsa Riot Games ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

VALORANT Hata Kodu 43 Nedir?

VALORANT hata kodu 43, oyuncuların sunucuya bağlanmakla çok zaman harcamasının ardından karşılaştığı bir zaman aşımı hatası. Bu sebeple hatanın çözümü de gayet kolay. Zaman aşımına uğrayan işlemcinizi kapatıp açmak, VALORANT’ta bulunan bu hatayı çözmek için işinize yarayabiliyor. Eğer bu çözüm işinizi görmüyorsa yukarıdaki alternatiflere de göz atabilir, son çare olarak Riot Games ile iletişime geçebilirsiniz.

VALORANT İsim Değiştirme

VALORANT Hata Kodu 39 Çözümü

Oyuncuların karşısına çıkan bir diğer hata kodu ise 39. Bu hata, genelde yama dönemlerinde geniş çaplı olarak karşımıza çıkıyor. Bundan muzdaripseniz VALORANT hata kodu 39 çözüm yöntemleri yazımıza göz atmanızı öneririz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir