Anasayfa > Blog > VALORANT Renkli Yazı Yazma Yöntemi

VALORANT Renkli Yazı Yazma Yöntemi

Riot Games’in popüler VALORANT oyununda renkli yazı yazma işlemi nasıl yapılır? 

VALORANT, 2020 yılının yazında çıkışını yaptıktan beri gittikçe popülerleşen bir oyun. Birinci yılını doldurmasının ardından mobil versiyonu duyurulan VALORANT, orijinal versiyonunda da yüksek oyuncu sayılarına kolayca ulaşıyor. Geliştirici ekip de bu oyuncu kitlesine sunmak için her geçen gün yeni özellikler ekliyor.

VALORANT Düşman Rengi Değiştirme

VALORANT kapsamında bulunan ilginç özelliklerden bir tanesi de renkli yazı yazma. Bu renkler, yazılan mesajların kanalı veya işlevine göre oluşsa da kodlarla istediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Örneğin normalde sadece takıma yazarken ortaya çıkan bir rengi, renkli yazı yazma kodlarını kullanarak istediğimiz kanalda oluşturabiliyoruz. Gelin hangi renkleri nasıl kullanabileceğinizi çabucak inceleyelim.

VALORANT Renkli Yazı Yazma Kodları

Mesajınız kısmına dilediğiniz mesajı girip aşağıdaki formatla gönderirseniz sol tarafta yazan renkleri kullanabilirsiniz.

  • Kırmızı: <enemy>Mesajınız</>
  • Pembe: <warning>Mesajınız</>
  • Mavi: <team>Mesajınız</>
  • Sarı: <system>Mesajınız</>
  • Yeşil: <notification>Mesajınız</>

Kırmızı renk düşman için, pembe renk uyarı için, mavi renk takımla konuşmak için, sarı renk sistem mesajları için, yeşil renk ise bildirimler için kullanılıyor. Fakat yukarıdaki kodları oyuna yazarak mesajlarınıza işlevselliğe ihtiyaç duymadan güzel bir estetik katabilir, onları daha dikkat çekici kılabilirsiniz.

Riot, bu özelliği resmî olarak açıklamadı veya oyunculara bunla ilgili bir tüyo vermedi. VALORANT oyuncuları, renkli yazma özelliğini kendileri keşfedip kullanmaya başladı. Geliştiricinin gelecek zamanda oyuna daha çok renk kodu eklemesi mümkün gözüküyor, fakat herhangi bir resmî açıklamaya sahip değiliz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir