Anasayfa > Espor Haberleri > VCT 2021 Masters 1 Türkiye Ayağında Final Maçı Belli Oldu

VCT 2021 Masters 1 Türkiye Ayağında Final Maçı Belli Oldu

VALORANT Şampiyonlar Turu (VCT) 2021 turnuvasının Masters 1 aşamasının Türkiye ayağında final maçına kalan takımlar belli oldu.

VALORANT’ın espor arenasının bir adım ilerlediği bu turnuvanın ilk Masters aşamasında Türkiye finaline kalan takımlar belli oldu. Yarı final maçlarında rakiplerini mağlup etmeyi başaran BBL Esports ve Futbolist, şampiyonluk için kozlarını paylaşacak. Turnuvanın favorileri arasında bulunan bu takımların finalde karşılaşması hem pek sürpriz olmadı. Türkiye’deki VALORANT arenasının en tecrübeli ekiplerinden olan BBL Esports’un karşısında son zamanlardaki turnuvalarda sürdürdüğü formuyla Futbolist olacak.

2021 VALORANT Şampiyonlar Turu Hakkında Her Şey

VCT 2021 Türkiye Masters 1 Final Maçı: BBL Esports – Futbolist

BBL Esports, yarı final maçında Oxygen Esports’u sırasıyla Ascent ve Icebox haritalarında mağlup ederek 2-0’lık skorla finale çıkmayı başardı. Futbolist de rakibi RARE Esports’u Haven ve Ascent haritalarında yenerek yine 2-0’lık skorla finalistliği elde etmeyi başardı. İki takım yarın saat 19.00’da birbiriyle büyük final aşamasında şampiyonluk, VCT puanı ve ödül havuzundan daha büyük bir pay için karşı karşıya gelecek.

İki finalistin turnuvanın ilk aşamasında da karşı karşıya geldiğini, B grubunun üst braketinde Futbolist’in BBL’i 2-0 ile geçtiğini hatırlatmakta fayda var. Skor ne kadar rahat gözükse de iki takım da iki maçta etkili bir performans göstermiş, izleyenlere rekabetçi bir karşılaşma sunmuştu. İlk maç 13-11’lik skorla, ikinci maç ise sekiz tur uzatmaya giderek 17-15’lik skorla sonuçlanmıştı. İki takımdan büyük final aşamasında da böylesine kıyasıya bir kapışma görmeyi umuyoruz. Bakalım VCT 2021 Masters 1 Türkiye final maçı nasıl bir rekabete sahne olacak?

BBL Esports ve Futbolist arasında oynanacak, yarın 19.00’da başlayacak olan maçtan galip çıkan ekip Masters aşamasında şampiyonluğa erişecek. Beş maç üzerinden oynanacak olan final serisinin kazananı, 30.000 doları kasasına koymakla yetinmezken aynı zamanda 100 VCT puanının da sahibi olacak. İkinci olan takım ise 15.000 dolar ve 70 VCT puanına sahip olacak.

Bu VCT puanları, VALORANT Şampiyonlar Turu turnuvasının sonraki aşamalarındaki uluslararası turnuvalarda takım davetiyesi almak için kullanılacak. Yani Masters aşamasında en iyi performans gösteren takımlar, aralık ayında yapılacak olan dünya çapındaki Champions aşamasına katılma hakkı kazanacak. Yukarıdaki yazımıza tıklayarak VŞT 2021 hakkında detayı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir