Anasayfa > Espor Haberleri > VCT 2021 Türkiye’de Masters Aşamasına Kalan İlk İki Takım Belli Oldu

VCT 2021 Türkiye’de Masters Aşamasına Kalan İlk İki Takım Belli Oldu

VALORANT Şampiyonlar Turu 2021’de Challengers 2 aşamasının ilk gününde No Org Found ve BBL Esports Masters aşamasına çıkmaya hak kazandı.

VALORANT esporunun şu ana kadarki en büyük turnuvası olan VCT’nin Türkiye ayağının ikinci Challengers aşamasının ilk günü sona erdi. Rakiplerini alt eden No Org Found ve BBL Esports takımları, Masters aşamasındaki yerini garantilemiş oldu. No Org Found’a karşı kaybeden Cyber Skull Esports ve BBL Esports’a karşı yenilen RARE Esports ise Challengers’ın üçüncü aşamasında şansını tekrar deneyecek.

2021 VALORANT Şampiyonlar Turu Duyuruldu

Cyber Skull Esports 1 – 2 No Org Found

İlk Challengers aşamasını ilk dörtte bitirerek Challengers 2’ye katılan Cyber Skull Esports ve elemelerle turnuvaya katılıp Thunderbolts Gaming takımını alt ederek finale çıkan No Org Found’un karşılaşması, 1-2’lik No Org Found galibiyetiyle sonuçlandı.

Serinin ilk maçı Split haritasında oynandı. Haritada ilk yarıyı saldırı tarafında 9-3’lük galibiyetle kapatan No Org Found, savunmada da istikrarını sürdürerek 13-7’lik skorla kendi seçtiği haritada galibiyete ulaştı.

Haven haritasında oynanan ikinci maçı kazanan takım ise 13-10’luk skorla Cyber Skull Esports oldu. Maçın ilk yarısını saldırı tarafında 8-4’lük üstünlükle bitiren takım, maçı da 13-10 kazanarak seride durumu eşitledi.

Bind haritasında oynanan ve No Org Found lehine 13-9’luk skorla sonuçlanan maç seriyi bitirdi.

BBL Esports 2 – 0 RARE Esports

Challengers 1 aşamasını ilk dörtte bitiren, turnuvanın favorileri arasında bulunan BBL Esports, turnuvaya elemeyle katılıp DESIGNATED’ı mağlup ederek finallere kalan RARE Esports’a karşı favori olarak çıktığı maçta izleyenleri şaşırtmadı.

İki maçlık serinin ilk maçı RARE Esports’un seçtiği Haven haritasında oynandı. Defansta olduğu yarıyı 7-5 galibiyetle kapatan BBL Esports, çekişmeli maçı 13-11’lik skorla bitirerek skoru hanesine yazdırdı.

BBL, kendi seçtiği harita olan Ascent’te ise ilk maç kadar zorlanmadı. İlk yarıyı saldırı tarafında 10-2’lik kesin bir skorla bitiren ekip, maçı da 13-4’lük skorla kapatarak adını Masters’a yazdırmayı başardı.

Yarın oynanacak Futbolist – OtherSide ve Oxygen Esports – fastPay Wildcats maçlarıyla bu aşamadan Masters’a gidecek olan takımlar tamamen belli olacak. Yarınki maçlarda kaybeden takımlar ise Challengers 3 aşamasında Masters için tekrar mücadele edecek. Buraya tıklayarak turnuvanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir