Anasayfa > Espor Haberleri > VCT 2021 Türkiye Challengers 2 Turnuvasında Masters’a Çıkan Takımlar Belli Oldu

VCT 2021 Türkiye Challengers 2 Turnuvasında Masters’a Çıkan Takımlar Belli Oldu

VALORANT Champions Tour (VCT) 2021 Türkiye Challengers 2 turnuvasından Masters aşamasına adını yazdıran bütün takımlar belli oldu.

Bugün oynanan son maçlarla Challengers 2’nin sonuna geldik. Dün No Org Found ve BBL Esports, rakiplerini alt ederek Masters’a adını yazdırmayı başarmıştı. Turnuvadaki son maçlar da oynandı ve Masters aşamasına kalan diğer iki takım OtherSide ve X oldu.

Bugün oynanan FutbolistOtherSide ve Oxygen EsportsfastPay Wildcats karşılaşmalarıyla bu aşamadan Masters’a yükselen takımlar belli oldu. OtherSide ve x, rakiplerini mağlup ederek 12-21 Mart tarihleri arasında oynanacak Türkiye final turnuvasına adını yazdırmayı başardı.

Futbolist 1 – 2 OtherSide

Günü açan seride Futbolist ve OtherSide arasında inanılmaz bir rekabete şahit olduk. 2-1’lik OtherSide üstünlüğüyle tamamlanan seride üç maç da uzatmalara gitti. OtherSide, favori olmamasına rağmen çekişmeli seride galip gelerek dikkatleri üzerine çekti.

Serinin ilk maçı Ascent haritasında oynandı. İlk yarısı 6-6 biten maçın ikinci yarısında da eşitlik bozulmayınca uzatma turuna geçildi. Futbolist, özellikle son turda Sterben’in gösterdiği performansla maçı 16-14 kazanmayı başararak seride üstünlüğü elde etti.

Serinin ikinci maçı ise Split haritasındaydı. Bu maça atak tarafında başlayan Futbolist, ilk yarıyı 8-4’lük skorla bitirerek serideki üstünlüğünü sürdürdü. OtherSide, ikinci yarıda gösterdiği performansla maçı 12-12’ye getirince uzatmalar başladı. Uzatma turunda kazanan takım 17-15’lik maç skoruyla OtherSide oldu. Böylece seri son maça uzadı.

Heyecanlı serinin final maçında da tansiyon bir an olsun düşmek bilmedi. OtherSide, 12-12 biten maçı uzatmalarda iki tur üst üste kazanarak aldı ve seriyi 2-1’lik skorla kazandı.

Oxygen Esports 2 – 1 fastPay Wildcats

İki adet gözde takımın karşılaştığı maçın galibi 2-1’lik skorla Oxygen Esports oldu.

Serinin ilk maçı Icebox haritasındaydı. İlk yarıyı savunma tarafında 6-6’lık beraberlikle bitiren Wildcats, ikinci yarıda saldırıda atak yaparak maçı 13-7’lik skorla kazanmasını bildi.

Serideki ikinci maç ise Ascent haritasında oynandı. Ascent’teki ilk yarı, savunma tarafındaki Wildcats’in 8-4 üstünlüğüyle son buldu. İkinci yarıda ise dizginleri eline alan Oxygen Esports, bir tur bile kaybetmeyerek maçı 13-8’lik skorla kazandı.

Serinin kaderini belirleyen üçüncü maçın haritası Bind oldu. Bu maçta savunma tarafında 7-5’lik yenilgiyle ilk yarıyı kapatan Oxygen Esports, ikinci yarıda atak tarafındaki etkili performansıyla maçı 13-8 kazandı.

Bu sonuçlarla birlikte VCT 2021 Türkiye Challengers 2 turnuvasından Masters’a çıkan takımlar BBL Esports, No Org Found, OtherSide ve Oxygen Esports oldu.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir