Anasayfa > Espor Haberleri > VCT 2021 Türkiye Masters 1 Şampiyonu Futbolist!

VCT 2021 Türkiye Masters 1 Şampiyonu Futbolist!

Futbolist, VALORANT Şampiyonlar Turu (VCT) 2021 Türkiye Masters 1 turnuvasında BBL Esports’u mağlup ederek şampiyon oldu.

VALORANT’ın espor ekosistemini bir adım ileri taşıyan turnuvanın ilk aşamasındaki Türkiye ayağı son buldu. VCT 2021 Türkiye Masters 1 turnuvasının finalinde Futbolist, BBL Esports’u 3-0’lık kesin bir skorla geçerek şampiyonluğa ulaştı. Son zamanların formlu takımı, Türkiye şampiyonu olarak başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

VCT 2021 Türkiye Masters 1 Finali: Futbolist 3 – 0 BBL Esports

Bo5 formatında oynanan final serisi, sadece üç maç içerisinde son buldu. İlk aşamada BBL Esports’u 2-0 mağlup etmiş olan Futbolist, finalde de rakibine geçit vermeden şampiyonluğa ulaşmayı başaran takım oldu.

Bind (Futbolist 16 – 14 BBL Esports)

Serinin ilk maçının oynandığı harita Bind idi. Futbolist’in seçimi olan Bind haritası, oldukça uzun bir karşılaşmaya sahne oldu. Futbolist, ilk yarıyı 9-3’lük galibiyetle bitirerek baskınlığını ortaya koydu. İkinci yarıda savunma tarafında daha iyi bir performans gösteren BBL Esports, maçın normal süresini 13-13’e getirmeyi ve maçı uzatmayı başardı. Toplam altı uzatma sonucunda karşılaşma 16-14’lük Futbolist üstünlüğüyle son buldu.

Split (Futbolist 13 – 8 BBL Esports)

Şampiyon takım, kendi seçimi olan haritada ilk maça nazaran daha kolay bir galibiyet elde etti. Serinin Split haritasında oynanan ikinci maçının ilk yarısı 6-6’lık beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıda savunma tarafında oynayan Futbolist, maçı 13-8’lik skorla bitirerek seriyi 2-0’a getirdi. Split haritasında oynanan karşılaşmada mag0o etkili Jett performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Ascent (Futbolist 13 – 6 BBL Esports)

Seride oynanan son maç, BBL Esports’un seçtiği Ascent haritasındaydı. İlk iki maçı kaybederek psikolojik üstünlüğü Futbolist’e veren BBL Esports, son haritada beklenen performansı gösteremedi. İlk yarıyı 6-6’lık skorla bitiren Futbolist, saldırı tarafına geçtiği ikinci yarıda bir tur bile kaybetmeyerek maçı 13-6’lık kesin bir skorla kazandı.

2021 VALORANT Şampiyonlar Turu Hakkında

Bu skorla birlikte şampiyonluğa ulaşan Futbolist, 30.000 doları ve 100 VCT puanını kazandı. İkinci olan BBL Esports ise 15.000 dolar ve 70 VCT puanıyla yetinmek zorunda kaldı. VCT puanları, takımların yıl sonunda düzenlenecek olan uluslararası etkinliğe katılmalarını sağlayacak. VALORANT Şampiyonlar Turu turnuvası hakkındaki detaylara yukarıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir