Anasayfa > Espor Haberleri > VCT Aşama 3 NA Challengers 2 Şampiyonu TSM FTX!

VCT Aşama 3 NA Challengers 2 Şampiyonu TSM FTX!

29 Temmuz Perşembe günü başlayan turnuvada VCT Aşama 3 NA Challengers 2 Şampiyonu TSM FTX oldu.

Gün geçtikçe 2021 VALORANT Şampiyonlar Turu heyecanı artıyor. 11-15 Ağustos arasında oynanacak olan Challengers playofflarına katılacak takımların belirlendiği VCT Aşama 3 NA Challengers 2 turnuvasında son gülen finalde rakibi FaZe Clan‘i 3-1 yenen TSM FTX oldu.

VCT Aşama 3 NA Challengers 2 Özeti

29 Temmuz Perşembe günü başlayan ve çevrimiçi düzenlenen turnuvanın 50.000 dolar ödül havuzu bulunuyordu. Birincilik ödülü olan 20.000 doları almak için 8 takım kıyasıya rekabet etti. İşte bu takımlar:

  • Kansas City Pioneers
  • Rise
  • Gen.G Esports
  • Version1
  • TSM FTX
  • FaZe Clan
  • T1
  • Luminosity Gaming

Üç maç üzerinden oynanan ve ilk karşılaşmada yenilen takımın alt brakete düştüğü turnuvada şampiyon TSM sırasıyla Gen.G Esports, T1 ve Luminosity Gaming ile karşılaştı. TSM, Gen.G Esports ve T1‘ı 2-1, Luminosity Gaming‘i ise 2-0 yenerek üst braketin galibi oldu ve adını finale yazdırdı.

TSM‘in rakibinin kim olacağı merak konusuydu. FaZe Clan ilk gün Rise’a mağlup olmuş ve alt brakete düşmüştü. Alt brakette çıktığı 4 maçın 4’ünü de kazanan FaZe Clan, finalde TSM karşısına çıkmaya hak kazandı. İşte turnuvada oynanan tüm maçlar ve sonuçları:

vct-3.-asama-challengers-2-maclari

Finalde Gülen Taraf TSM FTX!

Turnuvanın finali 5 maç üzerinden oynandı. Ascent haritasında oynanan ve çekişmeli geçen ilk maçı 13-11’lik skorla FaZe Clan aldı ve seride öne geçti. Ne var ki, TSM FTX çabuk toparlandı. Split haritasındaki ikinci maçı Subroza‘nın etkili Skye oyunu ile alan TSM FTX, seride durumu eşitledi. FaZe Clan, rüzgarı arkasına alan TSM FTX‘in karşısında duramadı. TSM FTX, üçüncü maçı 13 – 6, dördüncü maçı ise 13 – 2 aldı ve turnuvanın şampiyonu oldu.

4 maç sonucunda 76/50/20 ve +26 verimlilik puanı ile oynayan bang seriye damga vuran oyuncu oldu. Şampiyon TSM 20.000 dolar ödülün sahibi olurken ikinci FaZe Clan 10.000 dolar ile yetindi. 3. Luminosity Gaming 7.000, 4. Rise 5.000 dolar kazandı. Bu dört takım 11 – 15 Ağustos tarihlerinde oynanacak olan Challengers playofflarına katılmaya hak kazandı.

İşte finalin akılda kalan anları:

VCT Aşama 3 TR Challengers 2 Şampiyonu Fire Flux!

Hakkında Can Kalender

Oyun oynamaya verdiği aradan sonra dayanamayıp tekrar dönen bir NBA meraklısı. Rekabetçi oyunlar oynamayı sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir