Anasayfa > Espor Haberleri > VCT Türkiye Challengers 3.Aşama 2.Hafta Şampiyonu Fire Flux Esports Oldu

VCT Türkiye Challengers 3.Aşama 2.Hafta Şampiyonu Fire Flux Esports Oldu

Valorant VCT Türkiye Challengers 3.Aşama 2.Hafta karşılaşmaları sona erdi. 5 gün süren turnuvanın büyük finalinde 3-1’lik skor ile şampiyon olan taraf Fire Flux Esports oldu. 

VCT Türkiye Aşama 3 Challengers Şampiyonu SuperMassive Blaze

Valorant Espor sahnesi kaldığı yerden devam ediyor. VCT genelinde artık 3.aşamaya gelindi ve tüm takımlar EMEA Challengers Playoff’ları için mücadele vermeye devam ediyor. Aşamanın ilk etabında Oxygen Esports ile yaptığı final karşılaşmasında galibiyet alan SuperMassive Blaze şampiyon olmuştu. Bu etapta finale kalan Oxygen Esports ve SuperMassive Blaze takımlarının her ikisi de playofflar’a katılma imkanı kazanmıştı.

VCT 3.aşamanın diğer etabı olan 2.hafta mücadelelerinde sadece kazanan takıma playoff imkanı sunulmuştu. Finalde Fire Flux Esports ve Digital Athletics karşılaşması gerçekleşti. Karşılaşmalar sonucu şampiyon olan Fire Flux Esports, EMEA Challengers playofflarına katılmaya hak kazanan üçüncü ve son Türk takımı olmayı başardı.

Takımların Finale Yolculukları

scoreboard

Turnuvanın ilk finalisti Digital Athletics olmuştu. Digital Athletics, Upper brackettaki yerini sürekli olarak korumayı başarmış ve hiçbir mağlubiyet almadan ilk finalist olma hakkı kazanmıştı. Fire Flux Esports ise turnuvanın ilk gününde Lower bracketta düşmüş ve aynı gün içerisinde rakibi BBL Esports’u yenerek elenmekten kurtulmuş ve ilerleyen tüm karşılaşmaları kazanarak finale kadar eksiksiz bir şekilde gelmişti.

Haritalar

Split (14-12) – DA Galibiyeti

Best of 5 olarak oynanan karşılaşmanın ilk haritası Split oldu. Split haritasında ezici bir üstünlükle skoru 11-0’a getirmeyi başaran DA, haritayı kapatmaya oldukça yakınken FF neredeyse imkansız bir geri dönüş yaparak durumu 12-12’ye kadar getirmeyi başardı. Uzatmalarda istediğini elde edemeyen FF, DA karşısında 14-12’lik skorla mağlubiyet aldı.

Icebox (4-13) – FF Galibiyeti

Icebox haritası ise genel sonuç olarak FF üstünlüğü ile sonlanan bir harita oldu. FF, oyunun her kısmında büyük bir dominantlık gösterdi. İlk yarıyı 9-3 tamamlayarak büyük avantaj yakalayan Fire Flux, ikinci yarıda ise rakibi Digital Athletics’e sadece 1 raunt kaybetti ve ardından aldığı rauntlar ile 13’e ulaşarak haritayı kapattı. Her ne kadar bazı noktalarda DA bazı rauntları çalmayı başarsa da 4 raundun üstüne çıkamamış oldu ve FF karşısında büyük bir farkla yenilgiye uğradı.

Breeze (9-13) – FF Galibiyeti

DA, Breeze haritasına büyük bir üstünlükle başladı. Oyunu 5-0’a getiren DA, Split haritasına benzer bir momentum yakalasa da 5 raundun üzerine çıkamadı ve FF cevapları gelmeye başladı. Oyunun bu noktasından itibaren FF üstünlüğü ile geçen bir harita sonucunda her ne kadar DA, çift haneye yaklaşsa da FF buna izin vermedi ve rakibini 13-9’luk bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Haven (11-13) – FF Galibiyeti

Haritanın ilk yarısı ufak bir çekişme ile geçti. Çekişmeye rağmen DA, kritik raundları kazanarak ilk yarıyı 8-4’lük oldukça avantajlı bir skor ile önde kapatmayı başardı. İkinci yarıda ise FF oldukça rahat bir performans gösterdi ve durumu hızlıca 8-8’e getirerek dezavantajlı durumunu toparladı. Haritayı kapatma yolunda her iki takım da oldukça çekişmeli dakikalar yaşadı. Sonuç olarak 13-11’lik skorla FF galibiyete ulaştı ve şampiyon olmayı başardı.

Böylece FireFlux Esports, 12 Ağustos itibariyle başlayacak EMEA Challengers Playoff’larına katılan üçüncü ve son Türk takımı olmayı başarıp temsilcilerimizden bir diğeri oldu. Ayrıca Fire Flux Esports 8.000€, rakibi Digital Athletics ise 5.000€ ödülün sahibi olmayı başardı. Başarılarından dolayı FireFlux Esports’u ve tüm takımlarımızı tebrik ediyoruz!

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir