Anasayfa > Espor Haberleri > VCT Türkiye Aşama 3 Challengers Şampiyonu SuperMassive Blaze

VCT Türkiye Aşama 3 Challengers Şampiyonu SuperMassive Blaze

Finalde rakibi Oxygen Esports’u 3-1 ile geçen SuperMassive Blaze, VCT Türkiye Aşama 3 Challengers Şampiyonu oldu.

Dün oynanan ve teknik bir aksaklık dolayısıyla geç başlayan finalde Oxygen Esports ve SuperMassive Blaze kozlarını paylaştı. Maç öncesinde hiçbir maç kaybetmeden tüm turları 2-0 geçen Oxygen Esports mutlak favori olarak gösterilirken alt braket finalinde Futbolist‘i 3-2 yenip gelen SuperMassive Blaze‘e pek şans tanınmıyordu. Ne var ki, SuperMassive Blaze ilk maçı kaybetse de geri gelmeyi bildi ve tüm haritalar sonucunda Oxygen Esports‘u 3-1 yenerek VCT Türkiye Aşama 3 Challengers Şampiyonu olmayı başardı.

Valorant Şampiyonlar Turu Detayları

Takımların Finale Çıkış Yolu

Mutlak favori olarak gösterilen Oxygen Esports sırasıyla Fire Flux Eports, SuperMassive Blaze, Futbolist‘i yendi ve karşılaşmaların hiçbirinde maç kaybetmedi. Oxygen Esports‘un aksine SuperMassive Blaze daha zorlu bir yoldan geldi. İlk gün Zero Zone‘u 2-0 geçen SuperMassive, üst braket finalinde Oxygen Esports‘a yenildi ve alt brakete düştü. Alt brakette ise sırasıyla OtherSide, Fire Flux Esports ve Futbolist‘i yenen ekip finale çıktı. İşte turnuvada oynanan tüm maçlar ve sonuçları:

VCT-3.asama-challengers-mac-skorlari
Kaynak: THESPIKE

VCT Türkiye Aşama 3 Challengers Şampiyonu 4 Maç Sonunda Belli Oldu

Finalin ilk maçı Ascent haritasında oynandı. Uzatmaya giden maçı XiSTOU‘nun etkili oyunuyla 14-12 Oxygen Esports kazandı. İlk maçı kaybeden SuperMassive Blaze moralleri bozmadı ve Bind haritasında oynanan maçı 13-8’lik skorla kazanmasını bildi. Üçüncü maç belki de serinin heyecanı en düşük maçı oldu. Oxygen Esports kendilerinden beklenmeyen bir performans gösterdi ve Icebox haritasında SuperMassive Blaze‘e 13-2 mağlup oldu. Şampiyonun belirlendiği son maç Haven‘da oynandı. İlk üç maçtan sonra rüzgarı arkasına alan SuperMassive Blaze, Izzy ve Turko‘nun etkili oyunuyla maçı, karşılaşmayı ve turnuvayı kazanmayı bildi. İşte finalden akılda kalan bazı anlar:

Şampiyon SuperMassive Blaze 8.000 euronun, ikinci Oxygen Esports ise 5.000 euronun sahibi oldu ve iki takım da EMEA Challengers playofflarına katılmaya hak kazandı. Sırasıyla 3, 4, 5 ve 6. olan takımlar Futbolist, Fire Flux Esports, BBL Esports ve OtherSide, Challengers 2 ana etkinliğe katılmaya hak kazandı. EMEA Challengers playoffları 12 Ağustos tarihinde başlayacak.

Takımlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

Hakkında Can Kalender

Oyun oynamaya verdiği aradan sonra dayanamayıp tekrar dönen bir NBA meraklısı. Rekabetçi oyunlar oynamayı sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir