Anasayfa > Espor Haberleri > VCT Masters Reykjavik Turnuvasında Şampiyon Sentinels

VCT Masters Reykjavik Turnuvasında Şampiyon Sentinels

VALORANT’ın ilk büyük resmî LAN turnuvası olan VCT Aşama 2 Masters Reykjavik turnuvasından zaferle ayrılan takım Sentinels oldu.

VALORANT Şampiyonlar Turu’nun ikinci Masters turnuvası sona erdi. VALORANT’ın ilk büyük LAN turnuvası olma özelliği taşıyan etkinlik, dünya çapından yeterli puan toplayan 10 takımın katılımıyla İzlanda’nın başkenti olan Reykjavik’te gerçekleşti.

2021 VALORANT Şampiyonlar Turu Formatı

Turnuvanın galibi ise Kuzey Amerika’nın favori takımlarından olan Sentinels oldu. Sentinels, üst braketin çeyrek finalinde 2-0’la mağlup ettiği Fnatic’i 5 maçlık seride maç kaybetmeden geçerek şampiyonluğa ulaştı. Şampiyon takım, 200.000 dolar kazanmanın yanında Champions aşamasına adını kesin olarak yazdıran ilk ekip oldu.

Reykjavik Şampiyonu Sentinels

Final maçı beş maçlık seri üzerinden oynansa da Sentinels ilk üç maçı kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Seri net bir skorla tamamlansa da maçlar oldukça heyecanlı geçti. Kuzey Amerika temsilcisi, böylece turnuva boyunca bir haritada bile kaybetmeden şampiyon oldu.

Final serisinin ilk maçı Split haritasında oynandı. Sentinels, uzatmaya giden maçı 14-12’lik skorla almasını bildi.

İkinci harita olan Bind’de de heyecan had safhadaydı. Fnatic, ilk yarıyı atak tarafında 8-4 galip bitirse de maçın sonu uzatmaları getirdi. Sentinels, TenZ’in Reyna ile üstün bir performans gösterdiği maçı 16-14 kazandı.

Serinin ve turnuvanın son maçı Haven’daydı. Serinin uzatmaya gitmeyen tek haritası olmasına rağmen oldukça yakın geçen bir karşılaşmaya şahit olduk. Sentinels, atak tarafında olduğu ilk yarıyı 9-3’lük rahat bir skorla kapattı. Fnatic ikinci yarıda kendine gelerek skoru 12-11’e getirebildi fakat Sentinels kazandığı son turla birlikte maça son noktayı koydu.

Sentinels, yukarıdaki şekilde bitirdiği maçın ardından şampiyonluğunu aşağıdaki şekilde kutladı.

Sentinels 400 VCT puanı kazanarak Champions aşamasına adını yazdırmayı başardı. Fnatic ise 100.000 dolar ve 350 VCT puanı kazandı. Üçüncü takım Güney Kore ekibi NUTURN, dördüncü takım ise ScreaM’li Team Liquid oldu.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir