Anasayfa > Blog > VR Ne Demek, Virtual Reality Nedir?

VR Ne Demek, Virtual Reality Nedir?

Günümüzün en yenilikçi ve gelecek vadeden teknolojilerinden birisi olarak karşımıza çıkan VR ne demek ve Virtual Reality nedir?

VR, açılımı Virtual Reality olan ve dilimize Sanal Gerçeklik olarak çevrilen bir kavram ve teknolojidir. VR teknolojisinde hazırlanan simülasyonla kişinin gerçek hayatla bağı seyreltilir ve kişi sanal gerçekliğe çekilmeye çalışılır. Bu alanda üretilen pek çok yazılım ve oyun olmasıyla birlikte teknolojinin gün geçtikçe de pazar payı büyümektedir. Özellikle bu alanda açılan VR Kafeler ve stüdyolarla beraber yatırımcılar da geliştirici ve girişimcilere büyük kaynaklar oluşturmaktadır.

İşlemci Çekirdek Sayısı Ne Demek?

Sanal gerçeklik günümüzde yalnızca bir gözlük olarak algılanmaktadır ve bu bir hayli yanlış bir algıdır. Burada karşımıza kişinin hayatla bağını azaltacak pek çok yan araç ve gereç girebilmektir. Gelin dilerseniz bu bağlamda kullanılan çeşitli ürünleri ve kullanım amaçlarını aşağıda maddeler halinde listeleyelim.

  • Surround Kulaklıklar: Üç boyutlu, yüksek kalitede çevre sesi verebilen kulaklıklar ses konusunda da sanal dünya tarafından sarılmamıza olanak sağlamaktadır.
  • Kontrolcüler: VR cihazlarının kontrolcüleri de her el için ayrı ayrı olarak oyun konsollarının gamepad ürünlerinden kendilerini ayırmaktadır. Bu da gerçekçiliği pekiştirme amacı güder ve eli simüle etmeyi hedefler.
  • Bel bantları: Cihaz içerisindeki hareket ve reflekslerimizi algılamayı kolaylaştıran bel bantları da bu teknolojide nadir de olsa görebildiğimiz ürünler arasında yer alır.
  • Platform bantları: Koşu bandına benzeyen platformlar fütüristik mi geliyor? Sanal gerçeklikte host cihazlardan uzaklaşmadan evrenlerde hareket etme özgürlüğü tanıyan bu ürünlere de alışsanız iyi olur, zira kullanım alanları gün geçtikçe artmakta.

Umarız yazımız aklınızda yer alan “VR ne demek?” sorusuna yeterli cevabı verebilmiştir. Bilişim alanında önemli yeri olan bu teknolojinin belki de henüz emekleme adımlarında olduğunu dahi söylememiz mümkündür. Keyifli vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir