Anasayfa > Blog > Whatsapp Grup Kurma İşlemi

Whatsapp Grup Kurma İşlemi

Whatsapp grup kurma işlemi nasıl yapılır? Gelin en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasıyla ilgili bu soruyu çözelim.

Whatsapp’ın popülerliğinde birebir iletişimin yanı sıra gruplar halinde mesajlaşabiliyor ve medya paylaşımında bulunabiliyor olmamızın da payı bulunuyor. Bugün aile, arkadaş, iş gruplarında bulunuyoruz. Peki, bu uygulamada kendi grubumuzu kurmayı biliyor muyuz? Merak etmeyin, zira onu da bu yazıyla çözeceğiz efenim.

Whatsapp Kalın Yazma Nasıl Yapılır?

Whatsapp Grup Kurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Grup kurma işleminin oldukça basit ve birkaç aşamada tamamlanan bir işlem olduğunu belirtelim. Aşağıda görsellerle birlikte anlatacağımız haliyle yapabildiğiniz gibi, dilerseniz Whatsapp Web gibi farklı platformlardan da benzer süreçlerle gruplarınızı kurabilir ve muhabbete başlayabilirsiniz. Dilerseniz ilk aşamayla birlikte anlatmaya başlayalım.

Önce üç nokta yani ayarlar butonuna tıklıyoruz. Burada aşağıdaki görselde de gördüğünüz gibi grup açma seçeneği karşımıza çıkıyor. Tıklıyor ve devam ediyoruz.

wp grup işlemi

Ardından gruba eklemek istediğimiz üyeleri seçiyoruz ve hepsini seçtikten sonra ileri diyoruz. Bunun ardından aşağıdaki fotoğraftaki ekran karşımıza çıkıyor ve burada da grubumuzun ismini emojilerin de yardımıyla belirliyoruz. Son olarak grup resmini de seçiyor ve yeşil butona tıklayarak grubumuzu kuruyoruz.

wp grup kurulumu

Whatsapp Grup Ayarları

Gruplarımızda yöneticiyken yapabildiğimiz çeşitli ayarlar, grupları daha kolay kullanabilmemize de olanak sağlamakta. Aşağıdaki ayarları yaparak wp gruplarınızı daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

  • Gruba açıklama eklemek: Grubun ismine tıkladığınızda açılan açıklama bölümünü kullanabilirsiniz. Grupta kurallar olacaksa bunları orada belirtmenizde fayda var.
  • Bağlantıyla davet etmek: Gruplar için bağlantılar, yani linkler alarak gruba insanları çağırabilirsiniz. Özellikle numarasına sahip olmadığınız insanları gruba davet ederken oldukça kullanışlı bir yoldur.
  • Grubu sessize almak: Çok mesaj atılan gruplarda grubu sessize alarak kafanızı dinleyebilirsiniz. Bu sayede gruptaki mesajları okumaya devam edebilirsiniz ancak mesaj geldiğinde bildirim almazsınız.
  • Grup Ayarları: Bu sekmeden de grupla ilgili düzenlemelerin kimler tarafından yapılabildiğini, mesajlaşmayı kimlerin yapabileceğini seçebildiğiniz gibi grubun yöneticilerini de belirleyebilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir