Anasayfa > Blog > Whatsapp Ne Kadar İnternet Yer?

Whatsapp Ne Kadar İnternet Yer?

Mobil cihazlarımızda en sık kullandığımız mesajlaşma ve iletişim uygulamalarından olan Whatsapp ne kadar internet yer?

Whatsapp çoğunluk tarafından kullanılıyor olmasıyla diğer mesajlaşma aplikasyonlarını oldukça geride bırakan bir uygulama. Ayrıca web sürümü, medya paylaşımı, videolu ve sesli iletişimi kolaylaştırıyor olmasıyla da öne çıktığını söyleyebiliriz. Elbette uçtan uca şifreleme gibi güvenliğimizi düşünen yönlerinin de değerini belirtmeliyiz. Peki, tüm bu özelliklerin ülkemizde oldukça pahalı olabilen internet paketlerine etkisi nedir? Whatsapp ne kadar internet yer?

WhatsApp Grup Kurma İşlemi

Whatsapp’ı ortalama olarak günlük birkaç saat kullanan ve büyük medya (video, görsel ve ses) aktarımları yapmayan bir kullanıcı aylık ortalama olarak 500 MB internet harcar. Elbette gönderilen görsel ve video sayısı arttıkça, videolu ve sesli iletişim yolları daha sık kullanıldıkça Wp’nin kullandığı internetin de arttığını söyleyebiliriz. Bu şekilde de sık sık görsel ve video gönderen, indiren ve videolu görüşmeler yapan bir kullanıcının 2 GB kadar internet harcayabileceği düşünülebilir.

Whatsapp Nasıl Daha Az Veri Kullanır?

Kullanıcılar uygulamayı ilk indirdiklerinde WP ayarlarında kullanıcıya gönderilen video ve görseller otomatik olarak indirilir. Bu da aktif bir uygulama kullanıcısının yüksek veri harcamaları yapmasına ve telefonunun hafızasını da tüketmesine neden olur. Bu duruma karşı elimizdeki en etkili silah otomatik indirmeyi kapatmaktır.

Ayarlara tıklıyoruz ‘Depolama ve veriler’ kısmına giriyoruz. Ardından aşağıdaki ekrana ulaşıyoruz. Burada daha az internet harcamak için mobil veri kullanırken medya yok seçeneğini işaretliyoruz. Bu sayede wi-fi bağlantımız yokken hiçbir medya telefonumuza (biz istemedikçe) otomatik olarak indirilmiyor.

whatsapp depolama görseli

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir