Anasayfa > Blog > WhatsApp Otomatik İndirme Ayarları Nasıl Yapılır?

WhatsApp Otomatik İndirme Ayarları Nasıl Yapılır?

WhatsApp otomatik indirme ayarları depolama alanınızı verimli kullanabilmeniz için çok önemli. Nasıl yapıldığına değinelim.

Eğer kalabalık ve bol muhabbetli grupların üyesiyseniz, depolama alanınızın hızlıca dolduğunu fark etmiş olmalısınız. Bu durumu çözebilmek ve yalnızca ilgilendiğiniz görsel, video ve belgeleri indirebilmek sizin elinizde. Biz bu yazıyla konuyu net bir şekilde anlatmaya çalışacağız. Dilerseniz lafı dolandırmadan konumuza geçelim.

WhatsApp Web Nedir? Nasıl Yapılır?

WhatsApp Otomatik İndirme Ayarları Erişimi

Uygulamaya eriştikten sonra, sağ üst kısımda yer alan üç nokta simgesine tıklıyoruz ve ardından da ayarlara ulaşıyoruz. Daha sonra aşağıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi ‘Depolama ve veriler’ isimli ayar sekmesine dokunuyoruz.

Whatsapp indirme ayarları 1

Sizin İçin Doğru Ayarlarla Hareket Edin

Eğer tüm otomatik indirmeleri durdurmak istiyorsanız, ‘Medyayı Otomatik İndir’ seçeneğinin altında yer alan 3 durum için de bütün dosya seçeneklerinin indirmelerini kapatabilirsiniz. Bu sayede hem daha az mobil veri kullanırsınız hem de depolama alanınızı istenmeyen dosyalardan koruyabilirsiniz.

Ancak burada kişisel tercihlerinizin önemli olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Örneğin aşağıdaki fotoğrafa bir göz atın.

wp otomatik indirme ayarları

Ben bir öğrenciyim ve pek çok sınıf grubunda yer alıyorum. Bu nedenle de PDF gibi belge türlerini konuşma aralarında kaçırmamak benim için bir hayli önemli. İşte bu yüzden tüm dosya türlerini kapatsam dahi belgelerin indirilmesini açık bırakıyorum. Siz de bunun gibi kişisel ayarlamalarınızı ve tercihlerinizi gözeterek dilerseniz tamamını kapatabilir ya da bir kısmını açık bırakabilirsiniz.

Umarız bu içeriğimizle size yeterince yardımcı olabilmişizdir. İyi vakitler dileriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir