Anasayfa > Blog > Whatsapp Web Nedir, Nasıl Yapılır?

Whatsapp Web Nedir, Nasıl Yapılır?

Popüler iletişim uygulamasının oldukça önemli servislerinden birisi olan Whatsapp Web nedir? Nasıl yapılır? Gelin cevabını arayalım.

Whatsapp Web, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve iletişim uygulaması Whatsapp’ın tarayıcılarla koordine bir şekilde çalışmasını sağlayan bir servistir. WP kullanıcıları telefonlarına gelen mesajları tarayıcılarında görebilmeleri ve cevaplayabilmeleri sayesinde uygulamayı bilgisayarlarında da kullanabilirler. Servisin özellikleri elbette mesajlaşmayla sınırlı da değil. Sesli ve videolu görüşme özellikleri dışında mobil uygulamalarda yapabildiğimiz neredeyse her şeyi tarayıcı sürümü olan Whatsapp Web ile de yapabiliyoruz. Dilerseniz basitçe sürümün özelliklerini listeleyelim.

Whatsapp Görüldü Kapatma İşlemi

  • Mesajları okuyabilme, yanıtlayabilme olanağı
  • Medya gönderimi ve gönderilen medyaları (görsel, video, ses) indirebilme olanağı
  • Uygulama ayarlarına müdahale edebilme şansı
  • Grup kurma olanağı
  • Donanımları kullanarak fotoğraf çekebilme, ses kaydı alabilme ve bunları gönderebilme özelliği
  • Bildirimleri aktif hale getirebilme ve tarayıcıdan bildirim alma olanağı (Tarayıcı destekliyorsa)

Whatsapp Web Nasıl Yapılır?

Whatsapp Web nedir sorusunun ardından cevaplamamız gereken diğer soruyla da kullanıcılara yardımcı olabiliriz. Gelin dilerseniz kullanımını aşamalar halinde anlatalım.

Öncelikle web.whatsapp.com adresine giriyoruz. Sonrasında QR kodun altındaki ‘Oturumu Açık Tut’ seçeneğini isteğimize göre işaretliyoruz.

whatsapp web nasıl yapılır

Ardından telefonumuzda Whatsapp uygulamasına giriyoruz. Sağ üstte yer alan üç nokta simgesine tıklıyor ve WhatsApp Web seçeneğini seçiyoruz. Burada karşımıza telefonumuzun kamerası açık bir halde çıkıyor. Bilgisayarımızın tarayıcısında olan QR kodu bu kamerayla okutarak servise bağlanıyoruz. İşte işlem bu kadar basit!

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir