Anasayfa > Blog > Whatsapp Web Güvenli Mi?

Whatsapp Web Güvenli Mi?

Whatsapp Web güvenli mi? Aslen bir mobil uygulama olan Whatsapp’ın tarayıcı sürümüyle ilgili bu soruyu, gelin birlikte yanıtlayalım.

Açıkçası tarayıcılar internet korsanlığı için oldukça uygun araçlar olabiliyorlar. Zira protokoller hakkında daha önce pek çok sorun yaşandığıyla ilgili internetin pek çok köşesinde haberlere denk gelmek oldukça mümkün. Ancak konumuz tarayıcılardan ziyade Whatsapp’ın tarayıcı sürümü. Yanıtlamadan önce sürümü daha ayrıntılı öğrenmek isteyen meraklı okurlarımıza da aşağıdaki yazıyı tavsiye ederiz.

WhatsApp Web Nedir?

Whatsapp Web Güvenilir Bir Aracı mı?

Bu tarayıcı sürümünün yalnızca bir aracı olduğunu söyleyelim. Mobil uygulamanın tam karşılığı değil kısacası. Akıllı cihazımızla izin vererek veri paylaşımı sağlıyoruz. Direkt olarak şirket tarafından piyasada tutuluyor olması onu bu yönüyle güvenilir bir aracı kılmakta.

Yine de biz kullanıcılara dikkatli olmamız gereken oldukça önemli konular düşüyor. Gelin dilerseniz bunları listeleyelim.

  • Kendi cihazlarımızda kullanıyorsak gizli sekmede erişim sağlamalıyız.
  • Cihazımızda tarayıcımızı kapatmadan önce seçenekler (üç nokta) bölümünden çıkış yapmalıyız.
  • Giriş yaparken QR kodun altındaki ‘Oturumu Açık Tut’ seçeneğinin seçili olup olmadığını kontrol etmeli, buna göre yaklaşım sergilemeliyiz.
  • Adres doğruluğunu teyit etmeliyiz. ‘web.whatsapp.com’ adresinde olmalı ve bağlantının https ile başlayıp başlamadığına göz atmalıyız.
  • Telefonumuzdan Web sürümünün açık olduğu cihaz ve tarayıcıların listelerine göz atmalıyız. Bunu sıklıkla tekrarlamak oldukça faydalı olacaktır, zira bizden habersiz bir şekilde uygulamayı telefonlarımızda açan birisi kameranın yardımıyla tarayıcı versiyonuna kolaylıkla erişebilir.

Elbette internetteki ayak izlerimiz üzerine dahi güvenlik başlıkları konuşulabilir. Buna keza Whatsapp markasının kendi güvenilirliği üzerine de sorulabilecek sorular elbette her zaman olacak. Ancak dikkatli bir kullanıcı için WP Web ve WP’nin güvenilirliklerinin benzer olduğundan bahsetmemiz mümkündür. Umarız içeriğimiz “WhatsApp Web Güvenli mi?” sorunuza yardımcı olabilmiştir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir