Anasayfa > Blog > Windows Sensitivity (Hassasiyet) Ayarlama İşlemi

Windows Sensitivity (Hassasiyet) Ayarlama İşlemi

Bilgisayar kullanımını en kolaylaştıran konulardan birisini Windows sensitivity ayarlama işlemini anlattığımız yazımızda aktarmaya çalışalım.

Farelerimizin hareket hızlarına bilişim dünyasında sensitivity yani hassasiyet denilmekte. Bu ayarlarla ilgili düzenlemeler yapmamız gerekebiliyor. Zira gerek touchpad ile fareler arasında ihtiyaç olan hızın farklı olması, gerek yüzey değişiklikleri, gerekse oyunlar bu noktada değişiklikleri gerektirebiliyor. Biz de bu yazımızda okurlarımız için değişiklik işlemini maddeler halinde sıralamak istedik. Dilerseniz başlayalım.

İşlemci Nesli Nedir?

  • Öncelikle başlat çubuğunda ‘Fare’ kelimesini aratıyoruz. Birebir şekilde çıkan sonuca tıklıyoruz.
  • Açılan pencerede üst alandan ‘İşaretçi Seçenekleri’ bölümüne ilaerliyoruz.
  • Hareket bölümünde yer alan çubukla hızı üzerinde istediğimiz değişiklikleri gerçekleştiriyoruz.
  • Önce ‘Uygula’ butonuna tıklıyor, ardından da pencereyi kapatıyoruz.

Fare ayarlamalarını yaptıktan sonra girdiğiniz oyunlarda ya da programlarda bir hassasiyet ayarının olup olmadığını kontrol etmenizi de özellikle tavsiye ettiğimizi belirtelim. Umarız bu içeriğimizle aradığınız “Windows Sensitivity Ayarlama” sorgusuna yanıt vermeyi başarabilmişizdir. Siz değerli okurlarımıza keyifli vakitler, iyi günler dileriz. Sorularınız için yorumlar kısmını kullanmayı unutmayın. Kalın sağlıcakla.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir