Anasayfa > Blog > Xbox Game Pass Aboneliğini İptal Etme Yöntemi

Xbox Game Pass Aboneliğini İptal Etme Yöntemi

Microsoft’un aylık oyun servisi Xbox Game Pass aboneliğinizi iptal etme işlemi için yapmanız gerekenleri bu yazımızda adım adım anlattık.

Xbox Game Pass, Microsoft tarafından oyunculara sunulan, geniş bir oyun kütüphanesini hizmete açan bir aylık abonelik servisi. Xbox Game Studios tarafından çıkan oyunların direkt olarak eklendiği, birçok üçüncü parti geliştiriciden de oyunların bulunduğu bu hizmetin kullananı çok.

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass aboneliğini iptal etmek isteyenler veya bir aylık bedava denemeyi kullanmak ardından ödemeyi durdurmak isteyenler bulunuyor. Bu yazımızda aboneliğinizi nasıl iptal edebileceğinizi adım adım anlattık.

xbox-game-pass

Xbox Game Pass İptal Etme

  • Kullandığınız cihazda microsoft.com/tr-tr/ linkine ulaşın
  • Xbox hesabınıza bağlı Microsoft hesabınızda sağ üstten oturum açın
  • İsminize tıklayıp “Microsoft Hesabım” kısmını açın
  • “Abonelikler” kısmından iptal etmek istediğiniz aboneliği seçin
  • “Yinelenen ödemeyi kapat” butonuna tıklayın
xbox game pass iptal etme-1
Microsoft hesabınızda oturum açmanızın ardından işaretle gösterilen alandan Xbox Game Pass aboneliklerinizi yönetebilirsiniz.

Bu sayede bir sonraki ödeme döneminize kadar Xbox Game Pass ayrıcalıklarınızı kullanabileceksiniz. Sürenizin bitmesinin ardından Xbox Game Pass’i kullanamayacaksınız. Bu süreçte ve sonrasında kartınızdan herhangi bir para çekilmeyecek. Aboneliğinize devam etmek isterseniz aynı linkten “Yinelenen ödemeyi aç” butonuna tıklayarak size uygun olan planı seçebilirsiniz.

Xbox Game Pass Hakkında

Microsoft’un oyunculara sunduğu bu hizmetin çok kullanılan iki farklı çeşidi bulunuyor. PC için Xbox Game Pass ve Xbox Game Pass Ultimate olarak ikiye ayırabileceğimiz bu sistemde kullanabildiğiniz özelliklere göre fiyat da doğal olarak artış gösteriyor. PC için Xbox Game Pass’te birçok oyun bulunurken Xbox Game Pass Ultimate’e özel olarak gelen oyunlar sadece Xbox’ta oynanabiliyor. Xbox Game Pass Ultimate kullanıcıları, hem diğer Game Pass özelliklerine hem de Xbox Live Gold ayrıcalıklarına sahip olabiliyor.

Özellikle Xbox kullanıcıları için gayet kazançlı bir servis olan Xbox Game Pass Ultimate’e uzun süreli bir Xbox Live Gold aboneliğinin üzerine Xbox Game Pass Ultimate aboneliği eklenerek de daha ucuz bir fiyata sahip olunabiliyor. Örneğin kod alarak veya Microsoft’un sitesinden 24 aylık bir Xbox Live Gold aboneliği yaptırıyorsunuz, bunun üzerine bir aylık Xbox Game Pass Ultimate aboneliği alarak toplamda 25 aylık Xbox Game Pass Ultimate sahibi olabiliyorsunuz.

PC için Xbox Game Pass’i aylık 30 TL’ye, Xbox Game Pass Ultimate’i ise aylık 45 TL’ye alabiliyorsunuz. Buraya tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir