Anasayfa > Blog > Yeni Meta Ne Demek?

Yeni Meta Ne Demek?

Video oyunlarıyla birlikte hayatlarımıza giren meta ve yeni meta ne demek merak ediyor musunuz? O zaman doğru yazıdasınız.

Yeni meta, geliştirilmeye devam eden çok oyunculu oyunlarda sistemde değişiklikler yapılarak oyun dengesinde düzenlemeler gerçekleştirilmesinde oluşan düzene verilen isimdir. Düzenlemeler yama notları ve açıklamalarla duyurulur ve oyuncular bu değişikliklere alışmaya çalışarak oynamaya devam ederler. Yeni meta oluşumları genellikle sürüm güncellemesiyle birlikte gelir. Sıklıkla meta değişikliği yaratan birkaç oyunla örnekleyelim.

  • League of Legends
  • Counter-Strike: Global Offensive
  • Legends of Runeterra
  • Overwatch
  • VALORANT
  • Dota 2

Yeni Meta Nedir sorusuna yanıt arıyorsanız şöyle bir örnek vermemiz mümkündür: Bir silahın hasarı değiştirilir. Başka bir yeteneğin kullanım harcamasıyla oynanır ve başka bir karakterin can değerleri yükseltilir. Bu değişiklikler çok kullanılan silahların kullanılmamasını, bazı yeteneklerin daha nadir görülmesini ve karakterlerin daha çok tercih edilmesini sağlar. Dolayısıyla oyundaki oyuncuların manevralarına, karar mekanizmalarına doğrudan müdahale edilmiş olur.

LoL Terimleri Listesi

Neden Yeni Meta Gelip Duruyor?

Peki, şirketler neden oyunlarındaki alışkanlıkları sürekli olarak değiştirerek oyunlarının dengesiyle oynuyor? Bu sorunun da birkaç cevabı bulunuyor. Dilerseniz onları da derleyelim.

  • Sıkıcılığı azaltmak: Bu oyunlar genellikle tek stillerindeki türlerinden dolayı kolayca sıkıcı olabiliyorlar. Ufak değişikliklerle oyuncuların bu hissi yaşamaları engellenmeye çalışılıyor.
  • Yeni oyunculara şans tanımak: Dengelerle oynayarak yeni oyuncuların da başarı şansı oluşması amaçlanıyor. Bu sayede el alışkanlıkları değiştiriliyor ve dengeler değişiyor.
  • Maddi kazanç: Ufacık değişiklikler kimi zaman envanterdeki başka ürünleri öne çıkartabilir. Bunlar kimi zaman bir silah türü, kimi zaman bir kozmetik, kimi zaman başka bir karakter olabilir. Yeni parlatılan oyun içerikleri şirketlere direkt olarak kazanç sağlar.

Umarız içeriğimiz yeterince yardımcı olabilmiştir ve yeni meta ne demek sorusunu giderebilmiştir. Her değişiklik sizin çıkarınıza olsun, başarılar!

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir