Anasayfa > Oyun Haberleri > Yeni VALORANT Ajanı KAY/O Resmi Olarak Tanıtıldı

Yeni VALORANT Ajanı KAY/O Resmi Olarak Tanıtıldı

Oyuna üçüncü bölümle birlikte eklenecek olan yeni VALORANT ajanı KAY/O için resmî tanıtım videosu paylaşıldı.

VALORANT’ın yeni ajanı KAY/O’yu ilk defa Summer Game Fest’te paylaşılan ufak videoyla görmüştük. Videoda sadece bir robotun kafası gözükse de bu ipucu oyuncular için gayet yeterli olmuştu. Bunun ardından yeni ajanın bazı görüntüleri internete sızmıştı. VALORANT ekibi, oyuncuları bu noktadan sonra daha fazla bekletmemeye karar verdi ve yeni ajanın ilk resmî tanıtım videosunu YouTube üzerinden paylaştı. Riot, sinematik konusundaki kalitesini de bu yeni videoyla bir kez daha kanıtlamış oldu.

KAY/O Ajan Tanıtımı

KAY/O adlı yeni robot ajan, aşağıdaki videoyla ilk kez uzun bir şekilde tanıtıldı.

Videoda öncelikle KAY/O’nun açıldığını, sonra ise insan ajanlardan komut aldığını görüyoruz. KAY/O, öldüğü her seferde hatalarından ders çıkararak sonraki denemelerinde daha gelişmiş bir yapay zekâ hâline geliyor.

Videonun ortasında ise KAY/O’nun ölmesinin ardından sanki geçmişe yol almasına, bir flashback’e şahit oluyoruz. Yeni ajanımız, kaotik bir ortamda, dünyanın sonu gibi gözüken bir durumda Reyna ile karşı karşıya geliyor. Bu kesit, bize büyük ihtimalle VALORANT hikâyesine yönelik bazı mesajlar veriyor.

Videonun sonundaki kesitte ise KAY/O’nun yüzünde “RADYANT AVLAMANIN VAKTİ” ibaresi yer alıyor. Bunun sebebi ise KAY/O’nun büyük ihtimalle radyant gücü ile çalışması.

kayo-valorant-1

Yeni Ajanın Yetenekleri

VALORANT ekibi yeni ajanın yeteneklerini henüz resmi olarak açıklamasa da videodaki kesitlerden ve önceki bilgilerimizden yararlanarak bazı tahminler yapabiliyoruz.

Yeni ajanın çok büyük ihtimalle sahip olacağı yeteneklerden bir tanesi kör etme yeteneği. KAY/O, tanıtım videosunda da görülebileceği üzere kısa süre içerisinde patlayan kapsülü bombeli şekilde fırlatıyor, patlamayı gören ajanlar ise kör oluyor.

Bir başka kapsül ise tıpkı Killjoy’un nanosürüsü gibi etrafına hasar veriyor. Bu yeteneği şu anda sahip olduğumuz bilgilere göre Brimstone’un molotof yeteneğine benzetiyoruz.

Bir diğer yetenek ise KAY/O’nun sert yüzeylere (belki de radyant içeren yerlere) fırlattığı keskin objeler. Videoda bununla ilgili bir bilgi gözükmüyor, fakat bu yeteneğin rakip ajanların yeteneklerini engelleyebileceğine dair uzun zamandır güçlü söylentiler bulunuyor. İlgili yazımıza tıklayarak yeteneğin yakından görünüşünü de inceleyebilirsiniz.

Ulti yeteneği ise büyük ihtimalle KAY/O’nun ölmesinin ardından kullanılacak. Videoda ajanın ölmesinin ardından 12-13 saniyelik bir geri sayımla karşılaştığımız için bu çıkarımı yaptık, fakat doğruluğundan pek emin değiliz.

Ajan, daha önce sızan bilgilere göre “Öncü” rolünde oyuna eklenecek.

VALORANT ekibi genellikle yeni ajanların yetenek tanıtımını yapmak için fazla beklemiyor. KAY/O’nun oyuna 3. bölümle birlikte (büyük ihtimalle 22 Haziran civarı) ekleneceğini de varsayarsak çok yakın zamanda yetenek tanıtımını göreceğimizi söyleyebiliriz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir