Anasayfa > Blog > Yeni VALORANT Ajanı Killjoy Göründüğü Kadar Güçlü Mü?

Yeni VALORANT Ajanı Killjoy Göründüğü Kadar Güçlü Mü?

Yeni VALORANT ajanı Killjoy, duyurusuyla birlikte OP olduğu yönündeki yorumlarla gündeme geldi. Peki bu ajan gerçekten de söylendiği kadar güçlü mü?

Alman bir mühendis olarak VALORANT ajanlarının arasına katılan Killjoy’un yetenekleri duyuruldu. VALORANT’ın ikinci kısmıyla birlikte oyuna eklenecek olan karakterin ultisi hariç yetenek setinin tamamı hasar içeriyor, ve verilen hasarın miktarı da az buz değil. Bu durum da oyuncuların tepkisini doğal olarak toplamış durumda. Ajanın yetenek setini inceleyen büyük bir çoğunluk Killjoy’un aşırı güçlü olduğunu düşünüyor, fakat bu yorum yüksek kademeler için çok da doğru olmayabilir. Gelin bunun nedenini beraber inceleyelim.

Killjoy’un Resmi Tanıtım Videosu Yayımlandı!

Yeni VALORANT Ajanı Killjoy ve Raze’in Benzerlikleri

Raze’i hepimiz biliyoruz, kapalı beta boyunca “aşırı güçlü” olması sebebiyle birçok eleştiri toplayan ve oyunun adeta “dengelerini bozan” bir ajan. Oyuncuların Raze hakkında böyle düşünmesinin en büyük sebeplerinden biri ajanın hasarının çok yüksek olmasıydı, aynı durum Killjoy için de geçerli. Fakat unutulan şey bu ajanların hasar veren yeteneklerinin hasar değil, taktiksel avantaj için kullanılması. Oyunun geliştiricilerinden Morello da yaptığı açıklamalarla bu fikre destek oluyor.

Raze’in Yeteneklerinin Taktiksel Avantajları

Raze’in Bombot yeteneği isabet edince çok büyük bir hasar çıkarıyor, fakat fark ettiyseniz genelde bu hasarı vuramadan yok oluyor. Bunun sebebi yeteneğin hasar vermek için değil, bilgi almak veya rakibi oyalamak için kullanılması. Rakip Bombot’u vurmakla meşgulken çıkıp onu vurabiliyorsunuz. Eğer Bombot’un verdiği hasar kayda değer bir derecede olmasaydı hiç kimse kendisini vurmakla uğraşmazdı, bu yüzden de yeteneğin asıl kullanım amacı kaybolmuş olurdu. Raze’in bombası için de aynı mantığı kurabiliriz, hasarı çok yüksek olsa da dahaprofesyonel seviyelerde rakibin pozisyonunu bozmak için kullanılmakta.

raze valorant

Killjoy’un Yeteneklerinin Taktiksel Avantajları

Peki bu mantık Killjoy’da nasıl işliyor? Yeni VALORANT ajanı Killjoy için tasarlanmış olan yetenek setini incelediğimizde hepsinin yüksek hasar potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz, fakat bu potansiyeli her zaman kullanamayacakları da aşikar. Ajanın tareti 180 derecelik bir açıyı tutuyor ve önüne gelene vurabiliyor, fakat çok çabuk yok oluyor. Rakibi çapraz ateş altına alabilmeyi sağlayan bu yeteneğin asıl kullanım alanı da rakibin gideceği yerleri tutarak hareket kabiliyetini kısıtlamak, veya gizli bir şekilde yerleştirilmesinin ardından bilgi almak için kullanmak. Nanoswarm yeteneği çok yüksek bir hasar çıkarıyor, evet. Bu yeteneği de inceleyince rakibin hareket kabiliyetini kısıtlamak için kullanıldığını görebiliyoruz, çünkü kimse girdiği anda öleceği bir alanda bulunmak istemiyor.

Yeni VALORANT Ajanı Killjoy OP mi?

Bütün bu bilgileri göz önüne alarak bir ajanın yeteneklerinin verdiği hasarın yüksek olmasıyla ajanı doğrudan OP olarak nitelendiremeyeceğimizi düşünüyorum şahsen. Raze için bütün söylenenlere rağmen ajan oyundaki en düşük kazanma oranına sahip. Bu istatistik de tek başına bir şeyi kanıtlamasa da önemli bir kanıt sunuyor bize. Killjoy da oyunculara henüz sunulmamasına rağmen Riot ekibinin dört yıldır oynadığı bir karakter, ve ekipten Morello’nun açıklamasına göre ajanın aldığı skorların %90’dan fazlası silahlarla.

Çok güçlü gözükse de büyük resme bakınca aslında dengeli olan Killjoy hakkındaki görüşlerim bunlardı, farklı fikirlerinizi yorumlar kısmından dinlemek isterim. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir